Online bejelentkezés

A gyors online jelentkezéshez töltse ki űrlapunkat!

Milyen fogászati kezelések érdeklik Önt? Válasszon:

Nézze meg virtuálisan rendelőnket!

Járjon körbe a Móricz Dentálban a 3D technológia segítségével!

A séta indítása
Nézze meg virtuálisan rendelőnket!

Bölcsességfog eltávolítás

Kíméletes bölcsességfog eltávolítás szájsebész szakértővel a Móricz Dentalban

A fogak eltávolítása kétféle módon történhet: egyszerű foghúzás révén vagy sebészi feltárás útján, mely a szájsebészet területéhez tartozik.

A bölcsesség fog nagyon sok embernek okoz gondot, ezért jobb mielőbb megszabadulni tőle.

Amikor egy fog valamilyen okból eltávolításra kell, hogy kerüljön, általában a fogkorona fogóval megfogható és ily módon kihúzható. Vannak esetek azonban, amikor ez kivitelezhetetlen.  Ekkor a foghúzás már a szájsebészet kategóriába tartozik, mert akkor azt szájsebészet útján fel kell tárni.

Minden esetben szájsebészet útján történik a fogeltávolítás, amikor a kezelendő fog az íny alatt vagy a csontban van.

Implantátum beültetés, szájsebészet Budapest kép

Az át nem tört bölcsességfogak kíméletes eltávolítása

A leggyakoribb eset, amikor szájsebészet révén kell egy fogat eltávolítani, az a bölcsességfog eltávolítás, amikor az valamiért nem képes áttörni. Az áttörés lehetetlensége adódhat helyhiányból, vagy azért, mert a bölcsességfog rendellenes helyzetben van az állcsontban. Mindkét esetben szájsebészeti beavatkozásra  van szükség.

Az is gyakori jelenség, hogy a bölcsességfog csak részlegesen képes áttörni. A korona egy része kibújik, de a fogfelszín többi részét még nyálkahártya fedi. Ez idővel fájdalmassá válik a páciens számára, és ekkor szájsebészeti beavatkozás válik szükségessé.  Segíteni kell a bölcsességfognak a teljes előtörésben.

 

A helyhiány miatt torlódó foga problémájának sikeres megoldása a bölcsesség fogak sebészeti eltávolításával

A bölcsességfog más tekintetben is okozhat problémákat, ha az szájsebészet útján nem kerül eltávolításra.  Ilyen lehet az a helyzet,  amikor helyhiány miatt a bölcsesség fog torlódást hoz létre a fogívben. Ez a fogak rendezettségén minden esetben meglátszik, mert a többi fog elmozdul. Fogszabályozás megkezdése előtt ezt is figyelembe kell venni, de ha helyhiány az oka a fogtorlódásnak, akkor az a panoráma röntgen felvétele alapján azonnal látható. Ekkor annak szájsebészeti eltávolítása szükséges, azaz a bölcsességfogat ki kell húzni.

Bölcsességfog eltávolítás ábra kép

Amennyiben valaki nem veszi figyelembe a fogtorlódást, nem foglalkozik vele és nem jelentkezik szájsebészeti kezelésre, akkor az a későbbiekben nem csak esztétikai problémát okoz, hanem fogínygyulladáshoz is vezethet.  A bölcsesség fog szájsebészeti eltávolítása révén azonban ez megelőzhető. Az is fontos szempont, hogy a fogszuvasodásra sokkal nagyobb az esély, ha a fogív a bölcsességfog miatt torlódik. Mindezek megelőzése érdekében igénybe kell venni a szájsebészet lehetőségeit, mert a bölcsességfog eltávolítása gyors folyamat és megakadályozza a torlódások kialakulását.

Hogyan történik a bölcsességfog eltávolítás a Móricz Dental rendelőjében?

A szájsebészet területén végzett eljárások érzéstelenítéssel történnek, ezért nem járnak fájdalommal. Az érzéstelenítés után a szájsebészeti feltárás első lépése a bemetszés, majd a fog körüli csont eltávolítása.  Ezután a fog eltávolítása a következő lépés. Végül a beavatkozás utolsó lépéseként a szakorvos varrattal lezárja a sebfelszínt.

Akkor is szájsebészet válik szükségessé, ha a fogeltávolításhoz már nem áll rendelkezésre koronai rész, melyet fogóval meg lehetne fogni. Ez jelentős fogszuvasodás esetén szokott előfordulni, amikor a fogkorona teljesen letöredezik, ám a foggyökér eltávolítása szükséges. Ilyen esetben már kizárólag szájsebészet révén történhet meg a bölcsesség fog eltávolítása.

Bölcsességfog eltávolítás

Milyen veszélyei vannak annak, ha Ön nem távolíttatja el sebészeti úton bölcsességfogait időben?

A fogászati és főleg szájsebészeti beavatkozásoktól való félelem sokszor akadályozó tényezője a bölcsességfogak sebészeti úton történő eltávolításának. Ennek a halogatásnak azonban megvannak az egészségügyi veszélyei. A bölcsességfog körül lévő nyálkahártya begyulladhat, ami nagyon fájdalmas tud lenni. Ezért fordul elő néha, hogy a bölcsességfog előtörése nagy fájdalmakkal jár. Ez nem egy természetes folyamat, ás ilyenkor  mindenképpen szájsebészeti beavatkozásra van szükség.

Mit kell tenni abban az esetben, ha Ön is szeretne megszabadulni problémát okozó bölcsességfogaitól mégpedig gyorsan és kíméletesen?

Bölcsességfog eltávolítás

Szabaduljon meg bölcsességfogaitól és előzze meg a bölcsességfog-gyulladással járó kellemetlenségeket és fájdalomérzetet. Fogászatunkon szájsebész specialistáink várják Önöket, ha szeretnék problémát okozó bölcsességfogaikat eltávolíttatni.

A bölcsességfog eltávolítás első lépéseként jöjjön el a Móricz Dental rendelőjében egy konzultációra, hogy felkészült szájsebész szakorvosaink részletes tájékoztatást tudjanak Önnek adni a bölcsességfogak sebészeti utón történő kíméletes eltávolításáról.

A konzultációra a +36 1 3611 222 telefonszámon tud időpontot kérni.

2017. szeptember 12.Móricz Dental

Kérjen időpontot egy személyes konzultációra szakorvosunkhoz!

vagy adja meg a telefonszámát és mi örömmel visszahívjuk Önt
+36 1 3611 222

+36 1 3611 222

Vélemények a Móricz Dentalról

Fenyvessy Árpád 59 éves agronómus

Bölcsességfogaim sajnos csak későn kezdtek előbújni, a szűk hely miatt nagy fájdalmat okozott, ahogy nyomta a fogsoromat és felszakította az ínyemet. Mivel nemrég elköltöztem, interneten kerestem fogorvost. A fog kihúzása, bizonyult a lehető legjobb megoldásnak. A légkör a közel sem kellemes esemény dacára végig oldott volt. Az egyik gyökér kampós vége némi bonyodalmat jelentett, ugyanakkor…

Sz. Ferenc Zürich, Svájc

Dr. Schandl András számára Szeretném még egyszer megköszönni az Ön minderre kiterjedő munkáját, minek folytán ismét tudok nevetni, enni és a feleségem csókolni. Szívélyes üdvözletem az asszisztensnőnek, akinek ötlete folytán időnk volt egy korrektúrára. Az új fogaimat még nem tettem próbára, igyekszem a másik oldalon rágni, annak dacára, hogy semmilyen komplikáció, vagy fájdalom sem most,…

Csikós Ibolya HR tanácsadó

Én szerettem volna egy megbízható fogorvost a gyerekem mellé, mert a fogai sajnos nem voltak teljesen egészségesek, annak ellenére, hogy már kicsi gyerekkora óta szorgalmasan mossuk minden nap. Fekete elszíneződések voltak a fogain, amit nem tudtunk miért van. Én csak olyan fogorvost szerettem volna, akinek vannak gyerekei, mert ő pontosan tudja, hogy ez mivel jár.…

Szakmai beszámolók

Jelenleg a fogászati implantátumok beültetése a leghatásosabb megoldás a hiányzó fogak pótlására. A fogászati implantológia területén magas hosszútávú sikerességi mutatók figyelhetők meg; átlagosan az esetek 97%-ában az implantátum hosszú évtizedeken át ellátja a feladatát. A fogászati implantológia az egyetlen megbízható megoldás, amely: Biztosítja, támasztja a környező fogakat Segíti a természetes csontképződést Helyreállítja a beteg mosolyát és önbizalmát Helyreállítja a rágóképességet Kétségtelen, hogy a civilizáció története…

Bővebben

Charles Darwin az elsők között volt, akik a mosolyban rejlő erőt vizsgálták. Megállapította, hogy a mosolygás univerzális, ellentétben más fizikai megnyilvánulásokkal, mint a testbeszéd, vagy…

Bővebben

7 hasznos tipp a helyben tartó készülékek ápolásához A legtöbb ember soha nem töltene el több napot fogmosás nélkül. Mégis, ha a fogszabályozás utáni helyben tartó készülékről van szó képesek hosszabb ideig halogatni ezeknek az eszközöknek a tisztítását. (Fogszabályozás után általában egy úgynevezett retenciós készüléket kell hordani, ami segít helyükön tartani a fogakat. A fogszabályozás utáni készülék lehet sín illetve lemez, ezt a fogszabályozó fogorvos határozza meg. Bár…

Bővebben

Az Ön véleménye számunkra nagyon fontos. Segítene még jobbá tenni a Móricz Dentalt?

Tiszteljen meg azzal, hogy ránk szán 5 percet az értékes idejéből, és megosztja velünk azt, hogy véleménye szerint hogyan emelhetjük még magasabb szintre pácienseink elégedettségét.

Kérjük, kattintson erre az e-mail címre info@moriczdental.hu és ossza meg velünk saját szavaival azt, amit elvár egy Ön számára ideálisnak tartott fogászati rendelőtől.

...hogy egy mosollyal több legyen!

Kérdezzen és mi válaszolunk!
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Néhány fontos kérdés, amelyről örülnénk, ha megosztaná velünk véleményét:

Ön hogyan keres fogászati rendelőt, ha jelenlenleg nincs fogorvosa vagy van, de nem elégedett annak szolgáltatási színvonalával?

Milyen szempontokat mérlegel, ha egy fogászati rendelőről kell döntést hoznia:

  • A fogászati rendelőben elérhető árak
  • A fogászati rendelőben dolgozó fogorvosok szakmai felkészültsége
  • A fogászati rendelő elhelyezkedése és megközelíthetősége
  • A fogászati rendelő felszereltsége és hangulata
  • A fogászati rendelőben dolgozó munkatársak kedvessége és empátiája
  • A szolgáltatások teljeskörűsége (tehát az, hogy Ön olyan fogászati rendelőt keres, amelyben minden korszerű diagnosztikai és fogászati szolgáltatást egy helyen vehet igénybe)
  • A felhasznált fogászati alapanyagok minősége
  • A jól szervezett munka és a rövid várakozási idő

Mit tehet még Önért egy fogászati rendelő, hogy annak visszatérő és hűséges páciense legyen hosszú éveken keresztül