Online bejelentkezés

A gyors online jelentkezéshez töltse ki űrlapunkat!

Milyen fogászati kezelések érdeklik Ön? Válasszon:
Szakorvosunk
válaszol Önnek
Tudjon meg
még több információt!
Nézze meg kapcsolódó
média anyagainkat!
A Móricz Dental a fogászati implantációs beavatkozások specialistája. Nap mint nap rutinszerűen végez fogbeültetéseket. Az elmúlt 15 év és közel 2000 beültetett implantátum, olyan szakmai rutinról árulkodik, amely maximális biztonságot nyújt Önnek, hiányzó fogainak szakszerű pótlásakor.
A lenti bekezdésekben minden értékes információt megtudhat a fogbeültetésről. Olvasson tovább!

Legyen végre Ön az implantológiai tudomány fejlődésének haszonélvezője. A fogászati implantátumok széles választékának köszönhetően, több ezer elégedett páciensünkhöz hasonlóan Ön is megtalálja majd az anyagi lehetőségeihez és elképzeléseihez igazodó megoldást, hiányzó fogainak pótlására. A választásban szeretnénk érthető és könnyen áttekinthető segítséget nyújtani Önnek.

A hiányzó fogak pótlása fogászati implantációval egy életre szóló felelősségteljes döntés. Mielőtt ezt a fontos döntést meghozná, érdemes minden fogbeültetéssel kapcsolatos kérdésről alaposan informálódnia, hogy a lehető legjobb döntést tudja meghozni. Ehhez nyújt Önnek informatív segítséget ez a fejezet.

A hiányzó fogak pótlására ma a legkorszerűbb és legbiztonságosabb módszer a fogászati implantátumok beültetése. Első lépésként tisztáznia kell a lehetőségeit: az Ön problémáját meg lehet-e oldani fogbeültetéssel? Ha igen, akkor milyen lehetőségek közül választhat? Amennyiben szeretne közvetlenül egy szakértővel beszélni ezekről a fogbeültetésről, akkor hívja a +36 1 / 361 – 1222 telefonszámot vagy

A sikeres implantátum beültetés alapfeltétele, hogy az implantológus pontos képet kapjon az Ön fogainak és csontszerkezetének állapotáról. A lehető legprecízebb diagnózist ma Cone Beam 3D CT felvétel segítségével lehet felállítani. Rendelőnkben a lehető legkisebb terheléssel működő “Green”, azaz környezetbarát technológiájú CT berendezés működik, melynek segítségével implantológusaink pontosan meg tudják tervezni a beültetendő implantátumok helyét és méretét.

A fogbeültetés napjainkra egy rutineljárássá szelídült. A páciensek fejében egy nagyon összetett kép él a fogászati implantációról, ami egy kis részében valóban igaz is. A döntő többség számára azonban egy meglepő tapasztalat az, hogy a fogbeültetés egy gyakorlatilag fájdalommentes beavatkozás, amely még egy gyökérkezelésnél is kíméletesebb.

A fogbeültetést egy rövid szájhigiéniai beavatkozás előzi meg, melynek keretében
a fogakról eltávolításra kerülnek a fogkövek és plakkok. Ennek eredménye egy baktériummentes közeg lesz, ahová már nagy biztonsággal ültethetők be az implantátumok. Maga a beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik, így Ön gyakorlatilag semmit sem fog érezni belőle.

A fogbeültetést követően az implantátumnak be kell csontosodnia, azaz
szervesen be kell épülnie a szervezetünkbe. Ekkor éri majd el az implantátum
azt a stabilitását, amelyre nagy biztonsággal lehet esztétikus és tartós fogpótlást készíteni. Ez a gyógyulási folyamat átlagosan 2-3 hónapot vesz igénybe az Ön csontszerkezetének egészségügyi állapotától függően.

Egy fogbeültetés előtt álló páciens arcára kiül a félelem. Mi fog vele történni?
Mit fog majd érezni? Fog-e fájni? Bírja-e majd a megpróbáltatásokat? Ez az állapot azonban gyökeresen megváltozik a beültetést követően. A páciensek döntő többsége euforikus örömmel száll ki a székből, mivel gyakorlatilag semmit sem érzett a fogászati implantátum beültetése folyamán.

A fogászati implantátum alapvetően egy vagy több hiányzó fog teljes értékű pótlására szolgál. A felhasználási területe azonban ennél sokkal szélesebb. Lehetőséget nyújt arra is például, hogy kiváltsa a kivehető fogsorokkal járó kellemetlenségeket. Korszerű megoldásokat nyújt a sorvégi foghiányokra
és a teljes fogatlanságra is.

Egy vagy több hiányzó fog nem csak esztétikai kérdés. A hiányzó fogak sok esetben vezethetnek a meglévő egészséges fogak romlásához, csontsorvadáshoz vagy ínyproblémákhoz. Érdemes tehát minél előbb pótoltatni az elvesztett fogakat implantátummal, hogy ezzel előzzük meg a komolyabb problémák kialakulását.

Mára a fogbeültetés rutineljárássá vált, de nagy szakértelmet és gyakorlatot igénylő kezelés. Fontos, hogy Ön körültekintően válassza ki azt az implantológus szakembert, akire ezt a komoly feladatot nyugodt lélekkel bízhatja rá, illetve hogy milyen biztonságos implantátumcsaládot választ a ma Magyarországon felelhető 30 típus közül.

A fogászati implantátum nem más, mint egy titániumból elkészített mesterséges foggyökér, amely tökéletesen alkalmas arra, hogy nagy biztonsággal és hosszú távon pótolja az Ön elveszített fogait. Ezzel a biokompatibilis és antiallergén megoldással visszanyerheti esztétikus mosolyát és rágóképességét, így pontosan olyan teljes értékű életet élhet, akár csak egészséges fogaival.

Ma Magyarországon a legnagyobb számban beültetet implantátumcsalád az Alpha Bio. Népszerűségét a minőségi kompromisszumok nélküli költséghatékony árának köszönheti. Ezen túlmenően nagyfokú a stabilitása és rövidebb idő alatt éri el a primer stabilitását, azaz válik terhelhetővé. Csatlakozzon Ön is több ezer elégedett magyar sorstársához,

A világon a legelterjedtebb svéd gyártmányú Nobel implantátum család legújabb fejlesztése a Nobel Replace CC. A CC annyit jelent, hogy Conical Connection, azaz erős és zárt kónuszos kapcsolat az implantátum és a felépítmény között. A felépítmények széles tárháza pedig, a különleges esztétikai igények kielégítését is lehetővé teszi.

Az Active fogászati implantátum a Nobel család csúcsmodellje. Beültetése különösen nagy hatékonysággal alkalmazható közvetlen foghúzás utáni implantálásnál. Az implantológusok által közkedvelt Acitve kedvezőtlen csontkínálat esetében nagy biztonsággal és primer stabilitással ültethető be.

A fogászati implantátum egy mesterséges foggyökér, amely a csontba kerül beültetésre. Az implantátum felépítmény pedig egy olyan speciális titán eszköz (fej), amely a beültetett fogimplantátumra kerül szoros rögzítésre (csavarozással vagy ragasztással). Ez a felépítmény teszi alkalmassá az implantátumot egy esztétikus fogpótlás kialakítására.

A hiányzó fogak helyére egy mesterséges foggyökér kerül beültetésre, amire a gyógyulási folyamatot követően a felépítmény segítségével elkészülhet a végleges korona vagy híd. Az implantációs fogpótlás tehát az Ön hiányzó fogainak természethű és esztétikus pótlása, melynek segítségével Ön nem csak egészséges mosolyát nyerheti vissza, hanem teljes értékű rágóképességét is.

Csontpótló beavatkozásra akkor van szükség, ha az Ön meglévő csontállománya vagy annak sűrűsége nem teszi lehetővé azt, hogy nagy biztonsággal lehessen végrehajtani egy fogászati implantátum beültetését. A csontpótlás igénye egy egyszerű orvosi vizsgálattal nem deríthető ki, CT felvétel elemzésére van ehhez szükség.

Közvetlenül a fogbeültetés műtét után ajánlott pihenéssel tölteni az adott napot. Bár a beavatkozás nem terheli meg túlságosan a szervezetet, jobb ilyenkor nyugalmi állapotba kerülni. Néhány nagyon fontos szabályt azonban meg kell ismernie annak érdekében, hogy Ön mindent megtehessen azért, hogy a beavatkozás sikeres legyen és hosszú távon az is maradjon.

A fogbeültetést követően a gyógyulási periódus következik, ami annyit jelent, hogy olyan közeget teremtünk meg az implantátum körül, amely lehetővé teszi azok egészséges beépülését és stabil becsontosodását a szervezetünkben. Ezért Ön is nagyon sokat tehet, hiszen ebben a periódusban kiemelkedő szerepe van a megfelelő szájhigiéniának és fogápolásnak.

Ön bizonyára már nagyon sok mindent elolvasott a fogbeültetéssel kapcsolatban, de még mindig vannak megválaszolásra váró kérdései. Ez így van rendjén. A Móricz Dentalban több évtizedes fogbeültetés területén szerzett tapasztalattal rendelkező csapatunk örömmel áll az Ön rendelkezésére, hogy minden kérdésére érthető választ kapjon. Ehhez mindössze egy térítésmentes konzultációt kell kérnie a
+36 1 / 361 – 1222 telefonszámon vagy

Vélemények a Móricz Dentalról

Csikós Ibolya HR tanácsadó

Én szerettem volna egy megbízható fogorvost a gyerekem mellé, mert a fogai sajnos nem voltak teljesen egészségesek, annak ellenére, hogy már kicsi gyerekkora óta szorgalmasan mossuk minden nap. Fekete elszíneződések voltak a fogain, amit nem tudtunk miért van. Én csak olyan fogorvost szerettem volna, akinek vannak gyerekei, mert ő pontosan tudja, hogy ez mivel jár.…

Judit Brenner

Számomra DR. ÁGICS ANIKÓ lett a FOGORVOSOK GYÖNGYE! Megkockáztatom, kevés olyan ember van, aki hozzám képest jobban félne a fogorvostól. De hát, amikor a fájdalom próbára teszi az ember tűrőképességét, akkor nincs kiút, sajnos túl kell esni a rettegett találkozáson. Sok rossz élményem, tapasztalatom volt korábban, így ismét új helyet, új fogorvost kellett keresnem. Egyben…

D. Erika

Török Doktornővel való ismeretségem még az egyetemi éveire vezethető vissza. Ha valakinek, akkor Neki maximálisan bízom a hozzáértésében, a tudásában és életem során Ő az egyetlen olyan fogorvos, akinek félelem nélkül ülök be a székébe. Mivel a bölcsességfogam sajnos megérett a kivételre, a doktornő tovább irányított szájsebész kollégájához. Dr. Schandl András Doktor Úr egy ízig-vérig…

Az Ön véleménye számunkra nagyon fontos. Segítene még jobbá tenni a Móricz Dentalt?

Tiszteljen meg azzal, hogy ránk szán 5 percet az értékes idejéből, és megosztja velünk azt, hogy véleménye szerint hogyan emelhetjük még magasabb szintre pácienseink elégedettségét.

Kérjük, kattintson erre az e-mail címre info@moriczdental.hu és ossza meg velünk saját szavaival azt, amit elvár egy Ön számára ideálisnak tartott fogászati rendelőtől.

...hogy egy mosollyal több legyen!

Kérdezzen és mi válaszolunk!
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Néhány fontos kérdés, amelyről örülnénk, ha megosztaná velünk véleményét:

Ön hogyan keres fogászati rendelőt, ha jelenlenleg nincs fogorvosa vagy van, de nem elégedett annak szolgáltatási színvonalával?

Milyen szempontokat mérlegel, ha egy fogászati rendelőről kell döntést hoznia:

  • A fogászati rendelőben elérhető árak
  • A fogászati rendelőben dolgozó fogorvosok szakmai felkészültsége
  • A fogászati rendelő elhelyezkedése és megközelíthetősége
  • A fogászati rendelő felszereltsége és hangulata
  • A fogászati rendelőben dolgozó munkatársak kedvessége és empátiája
  • A szolgáltatások teljeskörűsége (tehát az, hogy Ön olyan fogászati rendelőt keres, amelyben minden korszerű diagnosztikai és fogászati szolgáltatást egy helyen vehet igénybe)
  • A felhasznált fogászati alapanyagok minősége
  • A jól szervezett munka és a rövid várakozási idő

Mit tehet még Önért egy fogászati rendelő, hogy annak visszatérő és hűséges páciense legyen hosszú éveken keresztül