Online bejelentkezés

A gyors online jelentkezéshez töltse ki űrlapunkat!

  Milyen fogászati kezelések érdeklik Önt? Válasszon:

  Porcelán korona

  Egyszerű korona, vagy valami más?

  Amikor azt mondjuk, hogy porcelán korona, akkor annak több esetleges értelmezése is van. Ismerje meg a koronák típusait (porcelán, cirkon, fémkerámia korona), hogy kiválaszthassa az ideális megoldást fogászati problémájának megoldására.

  A klasszikus koronát is nevezhetjük így: fémkerámia és cirkon korona

  A klasszikus korona alatt általában a fémkerámia vagy cirkon kerámia koronákat értjük. Ezeknek a koronánknak az a sajátossága, hogy általában két összetevőből állnak: egy vázból (ami lehet fémből vagy cirkonból) és az arra kerülő kerámia vagy más néven porcelán leplezésből. Innen az elnevezés is. De nem csak ezt a típusú koronát nevezzük porcelán koronának…

  Cirkon korona és porcelán korona

  Mi áll valójában a megnevezés mögött? A teljes porcelán korona

  A valódi porcelánból készült korona igazán különleges, mert egy speciális porcelán tömbből kerül kifaragásra CAD/CAM (számítógép által megtervezett és számitógépes rendszerek segítségével kivitelezett) technológiával. Ez azt jelenti, hogy a koronának nincs külön váz része és nincs külön porcelán leplezése, hanem az egész egy darabból kerül kidolgozásra. A porcelán korona így nyeri el végleges anatómiai formáját és speciális festési technikával, kézi munkával kapja meg végleges színét.

  Ennek a technológiának a lényege az ezred milliméteres pontosság, ami a fogpótlást igazán kényelmessé teszi. A másik kiváló tulajdonsága, hogy kiemelkedően magas esztétikai igényeknek felel meg. Ez az egyik legszebb koronatípus amit fogpótlásra alkalmaznak. Kitűnő esztétikai megoldásokat nyújtanak, teljesen fémmentesek ugyanakkor sérülékenyebbek, ezért főleg a frontfogak területére ajánljuk.

  Melyik megoldás a legjobb? Hogyan döntsek?

  Melyik korona lehet ideális az Ön fogászati problémájának a megoldására? Ez egy valóban fontos kérdés, azonban a porcelán korona készítése nagy szakértelmet igénylő feladat. Éppen ezért felelősségteljes választ csak akkor tudunk adni a kérdésére, ha ellátogat hozzánk egy személyes konzultációra.

  Jöjjön el a Móricz Dentalba, ahol mindent megtudhat a koronák tulajdonságairól és előnyeiről. A rendelőnkben kapott értékes információk alapján pedig már biztosan jó döntést tud majd hozni fogpótlásáról. Konzultációs időpontkérés: +36 1 3611 222.
  Várjuk Önt szeretettel a Móricz Dentalban.

  2020. november 30.Móricz Dental