Online bejelentkezés

A gyors online jelentkezéshez töltse ki űrlapunkat!

Milyen fogászati kezelések érdeklik Önt? Válasszon:

Nézze meg virtuálisan rendelőnket!

Járjon körbe a Móricz Dentálban a 3D technológia segítségével!

A séta indítása
Nézze meg virtuálisan rendelőnket!

Mosolytervezés a gyakorlatban

A mosolytervezés célja az, hogy az Ön eredeti vagy megújult mosolya rekonstruálásra kerüljön egy speciális szoftver segítségével, mégpedig azért, hogy a mosolykorrekció végeredménye vizuálisan láthatóvá váljon a kezelés megkezdése előtt. Mindez pedig olyan formában, hogy a fogtechnikai kivitelezés lépései pontosan meghatározásra kerüljenek a mosolytervezés és kivitelezés minden lépésében.

Mosolytervezés a gyakorlatban

A mosolytervezés lépései a Móricz Dentalban

A mosolytervezés egy inspiráló, izgalmas és látványos végeredménnyel járó közös munka a kezelőorvosával, amely a következő lépésekből áll:

 1. A mosolytervezés első lépése: az anamnézis felvétele

Kezelőorvosának pontosan tudni kell, hogy Ön milyen általános egészségi állapotban van, milyen betegségekben vagy allergiában szenved, illetve milyen gyógyszereket szed. Ennek feltérképezése egy egyszerű, kétoldalas formanyomtatvány kitöltésével történik.

 1. A mosolytervezés második lépése: 3D CT vagy panoráma röntgen felvétel késztése

A pontos diagnózis felállításához és a kezelés megtervezéséhez kezelőorvosának szüksége van egy korszerű digitális diagnosztikai eszközzel készített röntgen képre, amelyet kielemezhet és a tervezéshez is felhasználhat. Ez természetesen rendelőnkben, azonnal elkészül így ezért nem kell külső röntgen centrumba mennie.

 1. A mosolytervezés harmadik lépése: fizikai vizsgálat és konzultáció

A röntgenfelvételek elkészítését követően kezelőorvosa fizikailag is megvizsgálja Önt és kérdéseivel feltérképezti fogászati problémáit és elképzelésit, vágyait azok ideális megoldásáról.

 1. A mosolytervezés negyedik lépése: dentális fotózás

A számítógépes mosolytervezéshez szükség van több szögből készült jó minőségű fotó elkészítésére, amely aztán tökéletesen alkalmas lesz arra, hogy kezelőorvosa megtervezze azon új mosolyát. Ezeket a fotókat a konzultáció alkalmával az esztétikai specialistánk készíti el Önről és kizárólag a számítógépes tervezés céljaira szolgálnak.

 1. A mosolytervezés ötödik lépése: a lehetséges kezelési alternatívák felvonultatása

Kezelőorvosa a fotók és diagnosztikai eredmények birtokában felvázolja az Ön számára a lehetséges megoldási lehetőségeket és megbeszélik azok pozitív tulajdonságait. Természtesen mindez kizárólag az anatómiai lehetőségeken belül történik, hogy az új mosolya ne csak megtervezhető de megvalósítható is legyen.

 1. A mosolytervezés hatodik lépése: új mosolyának kiválasztása a szoftver hatalmas adatbázisából

A megbeszélést követően elkezdődik a közös számítógépes tervezési folyamat, amelynek legfontosabb lépéseként az Önről készült fotó felhasználásával a mosolytervezés szoftver adatbázisából kiválasztásra kerül az Ön számára ideális mosolyt ábrázoló fogkép vagy fogképek, melyekből aztán közösen választják ki a legjobbat.

Mosolytervezés szoftver kép

 1. A mosolytervezés hetedik lépése: döntés és kezelési terv készítés

Miután együtt kiválasztották a megvalósításra kerülő mosolyt, kezelőorvosa megtervezi annak kivitelezését és erről készít egy írásos kezelési tervet és árajánlatot. Ebben pontosan, érthetően és részletesen le lesz írva az, hogy milyen kezeléssorozatra van szüksége új mosolyának megvalósításához és az mennyibe fog Önnek kerülni.

 1. A mosolytervezés utolsó lépése: a megvalósítás

Ha Ön a kezelési tervet elfogadta, akkor kezelőorvosával megbeszélik az első kezelési időpontot és elindul a mosolytervezés eredményének megvalósítása, azaz az Ön új mosolyának elkészítése. Ennek lépései az adott kezeléstől függenek, de erről részletes tájékoztatást kap kezelőorvosától.

A konzultáció során az Ön és a fogorvos dolgát is nagymértékben megkönnyíti a mosolytervezés lehetősége, hiszen olyan képi formában történik a demonstráció, mely azonnali megértést eredményez.

A mosolytervezés látványos demonstrációjának óriási előnye, hogy kiemelhetők és megérthetők azok a rendellenességek, szabálytalanságok, amelyek az Ön számára problémát jelentenek, és ami az archarmónia felborulását eredményezi. Amikor ezek a rendellenességek egyértelmű bemutatásra és megértésre kerülnek, akkor az Ön számára sokkal könnyebben értelmezhető az, hogy milyen lehetőségei vannak a mosoly harmonizálására. Akár az eredeti mosoly helyreállításáról van szó, akár egy új mosolytípus elkészítéséről, a mosolytervezés minden célra kiválóan használható. A fotókon demonstrált eredmény még azelőtt kielemezhető, hogy bármilyen beavatkozás elkezdődne.

 

Vannak akadályai a mosolytervezésnek?

A mosolytervezés abban az esetben is elvégezhető, ha az Ön eredeti fogai, valamint mosolytípusa nem azonosítható be valamilyen hiányosság miatt. Ez általában abban az esetben fordulhat elő, ha az eredeti fogakat olyan pótlás helyettesíti, amely nem természetes vagy előnytelen az Ön számára. A mosolytervezés arra is lehetőséget ad, hogy az arc és a száj jellemző jegyei alapján demonstrálható és elemezhető legyen a mosolyok különböző típusa, melyek rengeteg variációs lehetőséget jelentenek a mosolytervezés területén az eredeti állapot ismerete nélkül is.

Mosolytervezés a gyakorlatban

A mosolytervezés során a fogorvos minden egyes részletre kitér, a fogak alakjától, hosszától kezdve, egészen a színhatásig. Miután minden egyes jellemző ki lett választva, be lett állítva a mosolytervezés szoftver segítségével megtekinthető az összkép.

Mosolytervezés közben lehetőség van arra, hogy amikor már az összkép demonstrálásra került, kisebb korrigálások történjenek, egészen addig, amíg Ön és kezelőorvosa úgy nem dönt, hogy a látványterv élethű és harmonikus, valamint kivitelezhető.

A mosolytervezés tehát lehetővé teszi az Ön számára a többszöri átgondolást, áttervezést. Ön nincs rákényszerítve egy azonnali döntésre. A mosolytervezés során elkészített látványtervek különböző adathordozókra menthetők, e-mail-ben elküldhetők, illetve kinyomtathatók, így Ön akár saját otthonában is tanulmányozhatja a mosolytervezés eredményét.

Az pedig garantált, hogy a mosolytervezés során kapott eredmények kizárólag olyan látványterveket tartalmaznak, melyeknek a technikai kivitelezése lehetséges. Így bármely megoldást is válassza, a beavatkozás során Ön pontosan a terveknek megfelelő eredményt kapja majd.

Mosolytervezés a gyakorlatban

A mosolytervezés nem csupán azt a célt szolgálja, hogy Ön látványos vizuális demonstráción keresztül lássa a jövőbeli beavatkozás eredményét, hanem az a hatalmas előnye is megvan, hogy félreérthetetlen, konkrét munkalapot eredményez, képi mellékletekkel együtt.

Ez biztosítja a fogorvos és a fogtechnikus sikeres szakmai együttműködését, és kizárja a félreértéseket. Garantáltan biztossá teszi a tervezett végeredményt.

Bármilyen beavatkozásról is legyen tehát szó, akár rehabilitációs beavatkozás, akár esztétikai korrekció, akár fogszabályozás, a mosolytervezés minden esteben egy kiváló lehetőség.

Ön sokkal kiegyensúlyozottabban kezdi meg a kezeléseket, hiszen a végeredménnyel tisztában van, mivel részt vett a mosolytervezés teljes folyamatában.

Óriási előny, hogy a mosolytervezés technológiája, a munka lefolyását biztosabbá, az eredményt garantálttá teszi.

https://www.moriczdental.hu/wp-content/uploads/2015/06/fogorvos_fogaszat_budapest_moriczdental002.jpg

Mit kell tennie, ha szeretne részletesebb információt kapni a mosolytervezés Önre váró lehetőségeiről?

A mosolytervezés egy kiváló lehetőség az Ön számára, hogy esztétikai fogászati beavatkozásait kockázatmentessé tegye, hiszen annak végeredménye a mosolytervezés segítésével már ott sorakozik fotók formájában még a kezelés megkezdése előtt. Ha szeretné részletesen megismerni a mosolytervezés folyamatát, akkor jöjjön el a Móricz Dentalba esztétikai specialistáinkhoz és kapjon szakértői válaszokat kérdéseire.

A konzultációra a +36 1 3611 222-es telefonszámon tud időpontot kérni.

Várjuk Önt szeretettel

2017. május 23.Móricz Dental

Kérjen időpontot egy személyes konzultációra szakorvosunkhoz!

vagy adja meg a telefonszámát és mi örömmel visszahívjuk Önt
+36 1 3611 222

+36 1 3611 222

Vélemények a Móricz Dentalról

B. István

Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal…

G. Ferenc 77 éves nyugdíjas; okl.villamosmérnök

Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A…

N. P.

Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a…

Fájdalommentes beavatkozások – a fogbeültetés Miért ítéli meg fájdalommentesnek az implantációs beavatkozásokat a páciensek 95%-a? Az implantológiai orvostudomány és a technológia az elmúlt években sosem látott fejlődésen ment keresztül, ami azért jó hír Önnek, mert az idők kezdetétől még sohasem volt kíméletesebb lehetősége hiányzó fogainak pótlására fogászati implantátumokkal, mint amilyen ma van. Szájsebészet, implantátum beültetés Budapesten Az új és innovatív implantációs megoldások bevezetése csökkentette az…

Bővebben

Sokan azt gondolják jól mosnak fogat, de annak ellenére, hogy fogmosás mellett még fogselymet is használnak a fogorvosnál mégis meglepetés éri őket: fogszuvasodás, irritáció, ínygyulladás és még sorolhatnánk.     Mire ügyeljünk fogmosáskor? Mindig fontos, hogy visszatérjünk az alapokhoz, és meggyőződjünk róla, hogy megfelelő technikával mosunk fogat. Van egy fontos része a szájnak, amit sokan átugranak fogmosás közben. Ez a terület a fogak belső része,…

Bővebben

Súlyosan sérült fog, fogszuvasodás, vagy gyulladás esetén sokszor a gyökérkezelés jelenti a megoldást. Ilyenkor foghúzás helyett a gyökércsatornák kezelése által megmenthető egy fog. Mikor van szükség gyökérkezelésre? A fog belsejében lágy szövet, a pulpa található, ami idegeket és ereket tartalmaz, ami táplálja a fogakat. Sajnos ez a következő esetekben megfertőződhet: Mély fogszuvasodás miatt Ha egy fogat többször kezelnek, az megzavarhatja a belső szöveteket Megrepedt, vagy…

Bővebben

Az Ön véleménye számunkra nagyon fontos. Segítene még jobbá tenni a Móricz Dentalt?

Tiszteljen meg azzal, hogy ránk szán 5 percet az értékes idejéből, és megosztja velünk azt, hogy véleménye szerint hogyan emelhetjük még magasabb szintre pácienseink elégedettségét.

Kérjük, kattintson erre az e-mail címre info@moriczdental.hu és ossza meg velünk saját szavaival azt, amit elvár egy Ön számára ideálisnak tartott fogászati rendelőtől.

...hogy egy mosollyal több legyen!

Kérdezzen és mi válaszolunk!
 • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Néhány fontos kérdés, amelyről örülnénk, ha megosztaná velünk véleményét:

Ön hogyan keres fogászati rendelőt, ha jelenlenleg nincs fogorvosa vagy van, de nem elégedett annak szolgáltatási színvonalával?

Milyen szempontokat mérlegel, ha egy fogászati rendelőről kell döntést hoznia:

 • A fogászati rendelőben elérhető árak
 • A fogászati rendelőben dolgozó fogorvosok szakmai felkészültsége
 • A fogászati rendelő elhelyezkedése és megközelíthetősége
 • A fogászati rendelő felszereltsége és hangulata
 • A fogászati rendelőben dolgozó munkatársak kedvessége és empátiája
 • A szolgáltatások teljeskörűsége (tehát az, hogy Ön olyan fogászati rendelőt keres, amelyben minden korszerű diagnosztikai és fogászati szolgáltatást egy helyen vehet igénybe)
 • A felhasznált fogászati alapanyagok minősége
 • A jól szervezett munka és a rövid várakozási idő

Mit tehet még Önért egy fogászati rendelő, hogy annak visszatérő és hűséges páciense legyen hosszú éveken keresztül