Online bejelentkezés

A gyors online jelentkezéshez töltse ki űrlapunkat!

Milyen fogászati kezelések érdeklik Önt? Válasszon:

Nézze meg virtuálisan rendelőnket!

Járjon körbe a Móricz Dentálban a 3D technológia segítségével!

A séta indítása
Nézze meg virtuálisan rendelőnket!

5 dolog, amit érdemes tudni a mosoly erejéről!

2017. szeptember 6.

Gondoljunk bele, hogy egy egyszerű mosolynak milyen hatása van a környezetünkre. Akár az egyik leghatékonyabb eszközünk is lehet, ami mindig kéznél van és amivel tulajdonképpen mindannyian rendelkezünk.

Milyen erő lakozik egy mosolyban? 5 tény, ami miatt érdemes mosolyogni

  • Charles Darwin az elsők között volt, akik a mosolyban rejlő erőt vizsgálták. Megállapította, hogy a mosolygás univerzális, ellentétben más fizikai megnyilvánulásokkal, mint a testbeszéd, vagy a verbális kommunikáció, ami kúltúránként eltérő lehet. A mosolyt és a mögötte rejlő érzelmeket mindenki megérti.
  • A mosolygás ragályos. Még ha nem is érezzük magunkat sokkal boldogabbnak; ha mosolygunk, a körülöttünk levő emberek is nagyobb valószínűséggel mosolyognak és ezáltal a mi hangulatunk is jobb lesz. Nem beszélve arról, hogy a folyamat visszafele is működik. A mosolygáskor összehúzódó izmok stimulálják az agyunkat, ami pozitív jelzéseket kap, így valóban boldogabbak leszünk.
  • A mosolynak jelentős hatása van a kapcsolatainkra. Az emberek több, mint felénél a mosoly az első dolog, amit megfigyelnek a másikon; és az egyik legvonzóbb emberi tulajdonság.
  • A mosolynak fontos szerepe van a szakmai életünkben is. A mosolygás barátságos és megbízható képet sugall. Az interjúztatók például sokkal vonzóbbnak találják azokat a jelölteket, akik mosollyal az arcukon érkeznek az állásinterjúra.
  • Mosolyogni könnyű! A mosolygáshoz kevesebb izomra van szükségünk, mint a szemöldökráncoláshoz. Ez tényleg igaz; szemöldökráncoláskor 43 míg mosolygáskor csak 17 izmot használunk!

Hogy megőrizzük mosolyunkat, tudnunk kell hogyan ápoljuk helyesen fogainkat

Nem is gondolnánk, de nagyon nagy hatása van az életerős, egészséges mosolynak az önbizalmunkra, az egészségünkre és a boldogságunkra. Vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a mosolygás csökkenti a stresszt, és frissebbnek, energikusabbnak érezzük magunkat tőle.
Sajnos egyre több gyermek küzd komolyabb fogászati problémával, ami később hatással lesz szociális életükre is. Ez arra utal, hogy nem helyezünk kellő hangsúlyt a helyes szájápolásra, az egészséges mosolyra. Nagyon fontos lenne, hogy már gyermekkorban lefektessük a szájápolás alapjait ezzel megelőzve a felnőttkori fogászati problémákat.

Mosoly
Fogínysorvadás, fogágybetegségek kezelése parodontológus szakember segítségével

Íme 3 kulcsfontosságú tanács, amit érdemes megfogadni, ha önfeledten szeretnénk mosolyogni:

  1. Éjszaka, a lefekvés előtti rutin során a fogmosás legyen az utolsó lépés. Ezen kívül minimum egyszer a nap folyamán még iktassunk be egy fogmosást fluoridos fogkrémmel.
  2. Csökkentsük a cukros üdítők és ételek fogyasztását.
  3. Rendszeresen látogassunk el a fogorvoshoz, amilyen gyakran azt a kezelőorvos tanácsolja.

Nemcsak a fogaink egészségét kell megőrizni; az évek elteltével hajlamosak vagyunk elfelejteni mosolyogni. Soha nincs késő! A mosolygás velünk született adottság, az őszinte mosoly újra tanulható.

 

forrás: www.dentalhealth.org

2019. december 11.Móricz Dental

Vélemények a Móricz Dentalról

S. Zsolt

Amikor elmentem kontrollra az itteni (Holland) fogorvosomhoz, ránézett a friss röntgenre, és azt mondta: “Wow, hát ez a gyulladás rengeteget javult, nem tudom ki csinálta, de minden elismerésem, profi munka!”

Herman Péter 42 éves iskolaigazgató

Kedves János, Ági és a többiek. Köszönök szépen mindent, főleg hogy bármilyen lehetetlen időpontban szeretnék jönni, ti elintézitek. Még azt is elnézitek, hogy nem vagyok túl türelmes a székben, de ezen már nem tudok változtatni. Jó, hogy Ti azok maradtok hozzám. Nemsokára újra jövök majd, mert tudom, hogy még vannak elmaradásaim. Boldog Karácsonyt és új…

Szász Viktória 34 éves szakfordító

Kislányomat kellett fogorvoshoz vinnünk és nagyobb gyermekünkkel az sztks rendelőben elég rossz tapasztalatokra tettünk szert régebben, így megbízhatóbb helyet kerestünk és az interneten találtunk rá a lakásunkhoz közel eső Móricz Dental fogászatra. Ugyan többet kellett várnunk az első alkalomkor, de kedvesen elnézést kértek.  Profi fogorvossal találkoztunk aki türelmes volt, ugyanakkor precízen és pontosan vizsgálta meg…

Sokan gondoljuk úgy, hogy helyesen mosunk fogat. Fogmosás mellett még fogselymet is használunk. Akkor mit tehetnénk még fogaink épégének megőrzéséért? Amikor pedig meglátogatjuk a fogorvosunkat, akkor mégis jön az igazi meglepetés: fogszuvasodás, irritáció, ínygyulladás, érzékenység. Akkor valamit mégsem csinálunk jól? Bizony előfordulhat… A fogmosás művészete Fontos, hogy visszatérjünk az alapokhoz, és meggyőződjünk arról, hogy megfelelő technikával mosunk fogat. Van egy fontos része a szájnak, amit…

Bővebben

Súlyosan sérült fog, fogszuvasodás, vagy gyulladás esetén sokszor a gyökérkezelés jelenti a megoldást. Ilyenkor foghúzás helyett a gyökércsatornák kezelése által megmenthető egy fog. Mikor van szükség gyökérkezelésre? A fog belsejében lágy szövet, a pulpa található, ami idegeket és ereket tartalmaz, ami táplálja a fogakat. Sajnos ez a következő esetekben megfertőződhet: Mély fogszuvasodás miatt Ha egy fogat többször kezelnek, az megzavarhatja a belső szöveteket Megrepedt, vagy…

Bővebben

A fogköztisztítók (például a fogselyem, fogközkefe) használata, központi szerepet játszik az íny és a fogak tisztítása során. Naponta egyszer a fogmosás mellett ajánlott a fogköztisztítás is, így még kisebb az esélye annak, hogy fogszuvasodás vagy ínybetegség alakuljon ki. A fogselyem, és a fogköztisztító kefe használata segít megakadályozni vagy mérsékelni a fogkő kialakulását, ami nagy ellenségünk a fogszuvasodás elleni harcban. A fogkő olyan baktériumokat tartalmaz, amelyek…

Bővebben

Nem pontosan érti, amit fogorvosa mond? Önben is felmerültek kérdések fogászati kezeléséről? 

A válaszokat most közvetlenül szakértő orvosainktól ismerheti meg fogászati tudásbázisunkból.

Kapjon választ fogászattal kapcsolatos kérdéseire leendő kezelőorvosától mindössze két kattintás segítségével.

...hogy egy mosollyal több legyen!

Kérdezzen és mi válaszolunk!