Online bejelentkezés

A gyors online jelentkezéshez töltse ki űrlapunkat!

Milyen fogászati kezelések érdeklik Önt? Válasszon:

5 dolog, amit érdemes tudni a mosoly erejéről!

2017. szeptember 6.

Gondoljunk bele, hogy egy egyszerű mosolynak milyen hatása van a környezetünkre. Akár az egyik leghatékonyabb eszközünk is lehet, ami mindig kéznél van és amivel tulajdonképpen mindannyian rendelkezünk.

Milyen erő lakozik egy mosolyban? 5 tény, ami miatt érdemes mosolyogni

  • Charles Darwin az elsők között volt, akik a mosolyban rejlő erőt vizsgálták. Megállapította, hogy a mosolygás univerzális, ellentétben más fizikai megnyilvánulásokkal, mint a testbeszéd, vagy a verbális kommunikáció, ami kúltúránként eltérő lehet. A mosolyt és a mögötte rejlő érzelmeket mindenki megérti.
  • A mosolygás ragályos. Még ha nem is érezzük magunkat sokkal boldogabbnak; ha mosolygunk, a körülöttünk levő emberek is nagyobb valószínűséggel mosolyognak és ezáltal a mi hangulatunk is jobb lesz. Nem beszélve arról, hogy a folyamat visszafele is működik. A mosolygáskor összehúzódó izmok stimulálják az agyunkat, ami pozitív jelzéseket kap, így valóban boldogabbak leszünk.
  • A mosolynak jelentős hatása van a kapcsolatainkra. Az emberek több, mint felénél a mosoly az első dolog, amit megfigyelnek a másikon; és az egyik legvonzóbb emberi tulajdonság.
  • A mosolynak fontos szerepe van a szakmai életünkben is. A mosolygás barátságos és megbízható képet sugall. Az interjúztatók például sokkal vonzóbbnak találják azokat a jelölteket, akik mosollyal az arcukon érkeznek az állásinterjúra.
  • Mosolyogni könnyű! A mosolygáshoz kevesebb izomra van szükségünk, mint a szemöldökráncoláshoz. Ez tényleg igaz; szemöldökráncoláskor 43 míg mosolygáskor csak 17 izmot használunk!

Hogy megőrizzük mosolyunkat, tudnunk kell hogyan ápoljuk helyesen fogainkat

Nem is gondolnánk, de nagyon nagy hatása van az életerős, egészséges mosolynak az önbizalmunkra, az egészségünkre és a boldogságunkra. Vizsgálatok azt is kimutatták, hogy a mosolygás csökkenti a stresszt, és frissebbnek, energikusabbnak érezzük magunkat tőle.
Sajnos egyre több gyermek küzd komolyabb fogászati problémával, ami később hatással lesz szociális életükre is. Ez arra utal, hogy nem helyezünk kellő hangsúlyt a helyes szájápolásra, az egészséges mosolyra. Nagyon fontos lenne, hogy már gyermekkorban lefektessük a szájápolás alapjait ezzel megelőzve a felnőttkori fogászati problémákat.

Mosoly
Fogínysorvadás, fogágybetegségek kezelése parodontológus szakember segítségével

Íme 3 kulcsfontosságú tanács, amit érdemes megfogadni, ha önfeledten szeretnénk mosolyogni:

  1. Éjszaka, a lefekvés előtti rutin során a fogmosás legyen az utolsó lépés. Ezen kívül minimum egyszer a nap folyamán még iktassunk be egy fogmosást fluoridos fogkrémmel.
  2. Csökkentsük a cukros üdítők és ételek fogyasztását.
  3. Rendszeresen látogassunk el a fogorvoshoz, amilyen gyakran azt a kezelőorvos tanácsolja.

Nemcsak a fogaink egészségét kell megőrizni; az évek elteltével hajlamosak vagyunk elfelejteni mosolyogni. Soha nincs késő! A mosolygás velünk született adottság, az őszinte mosoly újra tanulható.

 

forrás: www.dentalhealth.org

2019. december 11.Móricz Dental

Vélemények a Móricz Dentalról

B. István

Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal…

Molnár Miklós 29 éves irodavezető

Szeretném megköszönni Dr. Vécsey Zsombor úr lelkiismeretes munkáját és a sok türelmét. Nagyon féltem, amikor először elmentem. Nem is mertem megengedni első alkalommal, hogy a doktor úr akárcsak megnézze a fogamat. Visszamentem másodszor is és akkor már meggyőzött a Doktor Úr a kezelésről. Minden elismerésem a Doktor úr munkájáért, mert ahogy mondta, tényleg semmi fájdalmat…

Szabó Edit

Elég sok fogászati rendelőben megfordultam, mivel esztétikai helyreállítást szerettem volna. Így választottam a Móricz Dentalt; és Grosz doktor úrat. A végeredmény csodálatos lett! Volt olyan kezelés, amiről a doktor úr lebeszélt de már tudom, hogy a legjobbat akarta nekem, és teljesen igaza volt. Mindenben rá hagyatkoztam! Nagyon szépen köszönöm Önnek drága doktor úr a gyönyörű…