Online bejelentkezés

A gyors online jelentkezéshez töltse ki űrlapunkat!

  Milyen fogászati kezelések érdeklik Önt? Válasszon:

  Mi az az irányított biofilm terápia?

  Az irányított biofilm terápia a ma alkalmazható legmodernebb módszer, melynek segítségével az Ön fogainak, fogínyének és a fogakat körülölelő szöveteknek az egészsége elérhető és fenntartható. Egy speciális szájápolási módszer, amely magas szintű szakmai felkészültséget és naprakész technikai hátteret igényel.

  Ez az eljárás különlegesen kíméletes és hatékony az Ön számára és látványos, szép eredményt nyújt. Az irányított biofilm terápia a pácienseink körében rendkívül népszerű. Aki kipróbálta, többet nem is szeretné a régi, hagyományos fogtisztítást igénybe venni.

  Önnek mikor van szüksége az irányított biofilm terápia kezelésre?

  • szuvasodás mentes fogakat szeretne
  • szeretné elkerülni a fogínygyulladást vagy a fogágybetegséget
  • kellemes leheletet, tiszta szájérzetet szeretne fenntartani
  • csillogó, lepedékmentes fogakra vágyik
  • szeretné elfelejteni a vérző fogínyt
  • hosszútávon szeretné megtartani implantátumait
  • tartós, panaszmentes fogpótlásokra, tömésekre vágyik

  Mi az a biofilm a fogászatban és miért van szükség az eltávolítására?

  A biofilm mikroorganizmusok egy felületen összetapadt, egybefüggő bevonatot képező sejtjeiből áll, egy olyan baktériumközösség, amely beborítja a fogakat, a fogínyt, töméseket, fogpótlásokat vagy implantátumokat. Bár nem feltétlenül látható, gyulladást okozhat és nehéz elpusztítani.

  Azért szükséges eltávolítani, mert fogszuvasodást, fogíny-, fogágygyulladást okozhat, felelős lehet az implantátumok körüli fertőzések kialakulásáért (ami az implantátum elvesztéséhez vezethet), ezenkívül növelheti más betegségek kockázatát (pl. szív- és érrendszeri megbetegedések, ízületi gyulladás, légzőszervi problémák, cukorbetegség).

  Az irányított biofilm terápia tehát egy olyan professzionális szájápolás, amely segít megőrizni fogai, fogpótlásai épségét és általános egészségi állapotát.

  irányított biofilm terápia
  Konzultáció és tanácsadás

  Melyek az irányított biofilm terápia előnyei a hagyományos ultrahangos fogkő eltávolítással szemben?

  • irányított biofilm terápiaez a leginkább fogzománcot kímélő eljárás a különféle ma alkalmazott fogtisztító eljárásokat összehasonlító tanulmányok alapján
  • szemléletes és meggyőző, segít a helyes szájápolás kialakításában és fenntartásában
  • biztonságosan és hatékonyan alkalmazható implantátumok körül, mély tasakokban, a fogak között, hidak alatt, mély barázdákban, a fogszabályozó brekettek körül, nyálkahártyán, nyelven, szájpadláson
  • segít a fogszuvasodás korai felismerésében
  • nincs szükség külön polírozásra (egyben tisztít és políroz)
  • nem karcolja az implantátum felszínét
  • az eszköz NO-PAIN technológiával ellátott, csak ott működik a fogkövet eltávolító fej, ahol a fogkő van (máshol nem végez mozgásokat a fogzománcon és nem okoz fölöslegesen fájdalmat)
  • az érzékeny fognyaki kopások területén kellemesebb a tisztítás

  Hogyan történik az irányított biofilm terápia kezelés lépésről lépésre?

  1. Felmérés

  A kezelés első lépéseként meghallgatjuk az Ön fogaival, szájüregével kapcsolatos panaszait, észrevételeit. Megvizsgáljuk fogait, fogpótlásait és a fogak környezetét, szájnyálkahártyát. Szükség esetén felvételeket készítünk. Informálódunk az Ön szájápolási szokásai felől.

  Mindezek tükrében megosztjuk Önnel észrevételeinket és a legszükségesebb tennivalókat annak érdekében, hogy hosszútávon épségben megőrizhessük fogainak szépségét és épségét.

   

  2. A biofilm láthatóvá tétele

  Egy szájat fertőtlenítő öblítés után egy vékony krémréteggel bekenjük ajkait, majd izoláljuk, hogy könnyen hozzáférhessünk a tisztítani kívánt területhez.

  Egy – később könnyen eltávolítható – plakkfestő szivaccsal megszínezzük a fogak felszíneit és közvetlen környezetét, majd a festéket lemossuk. Csak azok a területek maradnak megfestve, ahol az egyébként nem látható biofilm található. Mindez egyértelművé teszi számunkra a feladatunkat. Ezt demonstráljuk, hiszen Önnek is fontos tudomást szerezni arról, hogy a jövőben hol szükséges még jobban figyelni a fogmosásra.

   

  3. Airflow®

  Egy finom por segítségével lefújjuk a biofilmet. Ez jelenleg az egyetlen olyan technológia, amely az eddig elérhetetlen területeken is hatékony, használható és mindezt a lehető legkíméletesebben teszi.

  Professzionális fogtisztítás

  4. Perioflow®

  Az irányított biofilm terápia során szükség esetén a mélyebb tasakokat vagy az implantátumok felületét is letisztítjuk. Forradalmian egyszerű, hatékony és kíméletes módja ezen területek tisztításának. 

  5. Ultrahangos fogkőeltávolítás és kézi műszerek

  A kezelésből már csak a fogkövek eltávolítása maradt hátra. Ezt egy NO-PAIN techológiával ellátott eszköz segítségével végezzük el. Ez azt jelenti, hogy a tisztító eszköz feje csak akkor működik, amikor fogkővel találkozik, így elkerülhetjük az ép fogfelszínek fölösleges érintését és ezáltal a fölösleges fájdalmat.

  6. Ellenőrzés

  Az elvégzett tisztítás után gondosan megnézzük, hogy minden terület megfelelően tiszta lett-e és ezt Önnel együtt is megtesszük. Felhívjuk a figyelmet az egyéb fogászati tennivalókra.

  Az irányított biofilm terápia után fluoriddal ecseteljük a fogfelszíneket.

   

  7. Instruálás és motiválás

  A jövőben nélkülözhetetlen megfelelő szájápolást alaposan és részletesen megbeszéljük Önnel, majd a gyakorlatban használt eszközöket megmutatjuk, egyénileg bemérjük és javaslatot teszünk használatukra.

  irányított biofilm terápia

  8. Visszahívás

  Álláspontunk szerint az egészséges ügyfél = boldog ügyfél, ezért minden alkalommal egyénileg beszéljük meg, mikor szükséges kontroll vizsgálatra jönni ahhoz, hogy megelőzhessük komolyabb fogászati problémák kialakulását.

  Mit kell tennie abban az esetben, ha Ön is szeretné igénybe venni az irányított biofilm terápia kezelést?

  Amennyiben Ön is szeretné, hogy fogai ragyogjanak és egészségesek legyenek, jöjjön el a Móricz Dentalba, hogy megbizonyosodjon fogainak egészségéről és megelőzze az egészségügyi károsodások kialakulását.
  Időpontot a +36 1 3611 222 telefonszámon tud kérni. Várjuk Önt szeretettel.

  Ki végzi az irányított biofilm terápiát a Móricz Dentalban?

  2020. szeptember 28.Móricz Dental