Online bejelentkezés

A gyors online jelentkezéshez töltse ki űrlapunkat!

  Milyen fogászati kezelések érdeklik Önt? Válasszon:

  Esztétikus betétek (inlay és onlay)

  Milyen esetben lehet Önnek betétekre (inlay / onlay) szüksége?

  Ezekben az esetekben a hagyományos fogtömés helyett már javasolt betétek (inlay / onlay) alkalmazása:

  • Ha a fogszuvasodás a fogfelszín két vagy több részére kiterjedt. Illetve ha a szomszédos fogakra is átterjedt a szuvasodás.
  • Ha a fog formailag nem megfelelő és rágófunkciója nem kielégítő
  • Régi, nagy kiterjedésű amalgámtömés helyettesítése esetén
  • Letört vagy lekopott csücskök pótlása esetén
  • Gyökérkezelt fogak fedőtöméseként
  • A rágófelszín elszíneződése esetén
  • Harapási magasság helyreállításakor

  Inlay

   

  Milyen előnyei vannak a betéteknek (inlay / onlay) az Ön számára?

  • Betétek (inlay / onlay) alkalmazásával a megmaradt fog megmenthető, így nincs szükség annak kihúzására és pótlására
  • A betétek (inlay / onlay) színe tökéletesen alkalmazkodik a környezetéhez, így szabad szemmel nem fedezhető fel
  • A betétek (inlay / onlay) jobb széli záródást biztosítanak, mint a kompozit tömések
  • Egy betét sokkal jobban visszaadja a fog egyéni anatómiai formáját
  • A betét könnyebben lehetővé teszi az egyéni rágópályák kialakítását
  • Egy inlay vagy onlay tökéletes kontaktpontot biztosít a szomszédos fogak között
  • A betét tartósan restaurálja a hiányzó fogcsücsköket
  • A betétek elkészítéséhez nem szükséges lecsiszolni a fogakat
  • Hiányzó fogak pótlására is használható (inlayjel elhorgonyzott hidak)
  • A betétek rendkívül pontosak, éppen ezért a viselésük komfortos
  • Rágóstabilitása kimagasló
  • A betétek nem váltanak ki allergiás reakciókat

  Milyen betétek közül választhat a Móricz Dental rendelőjében?

  A betétek készülhetnek aranyból vagy esztétikus kerámiából. A betétek egyik nagy előnye a töméssel szemben, hogy mivel fogtechnikai laboratóriumban készülnek, precízebb kialakításukkal jobban helyreállítják a fog anatómiai formáját és funkcióját, azaz a rágóképességet.

   

  Hogyan készülnek a fogbetétek három egyszerű lépésben a Móricz Dental rendelőjében?

  1.Első lépésben, a kezelőorvosa helyi érzéstelenítésben eltávolítja a szuvas fogállományt és kialakítja fogbetét helyéül szolgáló üreget. Az üreg kialakítása precíz munkát igényel, fontos hogy a betét könnyen a helyére illeszthető legyen, de ne keletkezzen rés sehol a pótlás és az üreg falai között

  2. Második lépésben egy lenyomat készül az előkészített fogról, amit elküldünk a fogtechnikai laboratóriumba, ahol több rétegből készítik el a porcelán betétet (inlay / onlay). Az egyes rétegek hatalmas hő és nyomás alatt szilárdulnak meg, így a fogbetét különösen ellenálló lesz a rá ható erőkkel szemben

  3. Harmadik lépésként a kezelőorvosa bepróbálja az elkészült fogbetétet és ha minden tökéletes, akkor beragasztja az üregbe. A végeredmény egy esztétikus és tartós fogbetét lesz.

  Az így készült fogpótlás színében és áttetszőségében tökéletesen hasonló a saját fogak színéhez. Ragyogó esztétikai élményt képes nyújtani és mindemellett különösen tartós is.

  Inlay vagy onlay fogbetéteket általában nagyobb fogszuvasodás esetén alkalmaznak. Étkezésünk során a fogak felszínén táplálékmaradványok tapadnak meg. Ha a fogápolásunk nem tökéletes, akkor a keletkezett lepedékben baktériumok szaporodnak el és elkezdik lebontani az ételmaradványt. A lebontás közben megjelenő savak kikezdik és elbontják a fog zománcát. Így keletkezik a fogszuvasodás.

  A kezdő szuvasodást csak fogorvosi vizsgálattal lehet felfedezni, az szabad szemmel szinte nem is látható. A szuvasodások kezelése általában esztétikus tömésekkel történik, azonban ha a szuvas részek eltávolításakor túlzottan nagy üreg keletkezik a fogban, akkor már egy hagyományos tömés nem jelent kellő biztonságot Önnek. Ekkor kerülnek előtérbe a betétek (inlay / onlay).

  A betét egyfajta tömés, amely a hiányzó fogszövetet pótolja. Fogtechnikai laboratórium állítja elő az Ön számára, személyre szabva, így garantált annak precíz illeszkedése az előkészített fogba. A betétek segítségével állítjuk helyre fogainak anatómiai formáját, funkcióját, rágóképességet és esztétikus megjelenését.

  Az inlay és az onlay betétek között az a különbség, hogy az inlay esetében a fog üregét töltik csak fel, míg az onlay tömésre akkor kerül sor, ha a fog károsodása érinti a fog felszínét is és már túlságosan nagy ahhoz, hogy egy inlay elegendő legyen.

  Egy betét (inlay / onlay) hosszú távú befektetés, mivel élettartama többszöröse a hagyományos töméseknek. Éppen ezért Önnek is javasoljuk, hogy éljen ezzel a korszerű, precíz és esztétikus megoldással. Jöjjön el a Móricz Dental rendelőjébe egy konzultációra, hogy megismerje a betétek előnyeit felkészült esztétikai specialistánktól. A konzultációra a +36 1 3611 222-es telefonszámon tud jelentkezni.

  2021. január 11.Móricz Dental