Online bejelentkezés

A gyors online jelentkezéshez töltse ki űrlapunkat!

  Milyen fogászati kezelések érdeklik Önt? Válasszon:

  Fogtömés

  Amennyiben fogain a szuvasodás jeleit tapasztalja vagy azok érzékenyek, letöredezettek vagy sérültek, esetleg elszíneződtek, akkor Önnek nagy valószínűséggel fogtömésre van szüksége. A mi célunk az, hogy a fogtömés problémára esztétikus, tartós, gyors és fájdalommentes megoldást nyújtsunk. Konzultációs lehetőségünk kockázatmentes lehetőséget teremt erre Önnek.

  Ehhez mindössze +36 1 3611 222 telefonszámot kell felhívnia. Amennyiben szeretne bővebb információt kapni az Ön számára ideális tömésekről, akkor olvasson tovább az oldalon.

  Ma már több típusú és színű fogászati ​​tömőanyag is a rendelkezésünkre áll. Fogtömés készülhet arany porcelán és amalgám (ezüsttel, ónnal, cinkkel és rézzel kevert higany) tömőanyagból vagy fogszínű, kompozit anyagból. A kompozit fogtömés színe teljes mértékben illeszkedik a meglévő fogak színéhez, így akkor sem kell aggódnia, ha a frontfogakat kell adott esetben betömni. A jól elkészített tömés pontosan illeszkedik az eredeti fog felületéhez, stabil és biztos pótlásként szolgál úgy, hogy ehhez a lehető legkevesebb foganyagot távolítják el. A tömőanyag alkalmas letöredezett, elkopott fogak helyreállítására is, melyet esztétikai specialistáink készítenek el.
  Míg a fogak helyreállításához többféle tömőanyag áll rendelkezésre, a legelterjedtebb a fehér színű kompozit fogtömés. A természetes megjelenésű tömések észrevehetetlenül keverednek a természetes fogakkal, színük és fényük is beolvad a valódi fogak közé. Sok páciens nem tudja megmondani, hogy hol kezdődik vagy végződik a tömés, mert a kompozit tömés olyan természetes megjelenésű.

  Szerencsére a fogtömés gondozása nagyon egyszerű. Megfelelő szájápolással a tömések sokáig nem okoznak problémát. A jó szájhigiénia a napi minimum kétszeri fogmosással kezdődik, emellett fontos még legalább egyszer a fogselyem használata is. A cukor csökkentése és évente legalább egy rendelői fogtisztítás, fogkőleszedés meghosszabbíthatja a tömések életét is. A kemény ételek, diófélék és cukorkák fogyasztására figyelni kell, mert ezek hatására – akár az eredeti fogak – letöredezhet vagy idő előtt elkophat a tömés. Mivel az ilyen ételek általában ártalmasak a fogakra, érdemes elkerülni ezeket. A régi vagy kopott tömések cseréjét nem jó halogatni, mert a fog könnyen alászuvasodik ha nem megfelelően záródik az adott fogtömés.

  Fogfájást okozhat többek között fogszuvasodás, a fog fizikai sérülése, kopása

  A fogszuvasodás a leggyakoribb panasz, amivel fogorvoshoz fordulunk. Ez a baktériumok okozta fogbetegség gyakran jár kellemetlen tünetekkel: érzékenység, fájdalom, kellemetlen szájszag. Amennyiben észreveszi magán ezeket a tüneteket, minél előbb forduljon fogorvoshoz, mert a halogatásnak nagy ára van: váratlan fogfájás, nagyobb beavatkozás, nagyobb költség.

  fogászati implantáció

  A fogtömések számtalan fogászati probléma megoldásában nyújtanak gyors, tartós és esztétikus segítséget: elszíneződött, berepedezett, letörött, érzékeny vagy fájós fogak esetében. Elkészítésük rutineljárás, ami helyi érzéstelenítésben történik, így nem is jár fájdalommal. Megállítják a fogak tovább romlását és a szuvasodás átterjedését a szomszédos, egészséges fogakra.

  Fogtechnikai labor Budapest

  Úgy gondolhatnánk, hogy a tömés, az tömés. A fogorvoslás tudománya azonban ennél precízebb megoldásokat kínál a különböző fogászati problémákra. Barázdazárások, esztétikus fogtömések, betétek (inlay, onlay) kompozit héjak:

  Esztétikai fogászati kezelés

  Milyen egy jó fogtömés? Megszünteti a fájdalmat és az érzékenységet, visszaállítja a rágóképességet. Tartós megoldást nyújt a problémára. Nem fájdalmas (helyi érzéstelenítésben készül). Egy kezelés alkalmával elkészül. És még valami: szerintünk akkor jó igazán egy tömés, ha az annyira természetes és esztétikus, hogy Ön a tükör előtt állva sem tudja megállapítani, melyik fogát tömték be az imént.

  Fogínysorvadás kezelése

  A tömések egyszerű és gyors beavatkozások. Egy kezelés alatt akár több fog betömésére is lehetőség nyílik. Helyi érzéstelenítést követően a fogorvos eltávolítja a szuvas részeket és megfelelő előkészítést követően több rétegből felépíti a tömést. Nagyobb foghiány esetében a fogtechnikai laboratórium készít betétet.

  Fogpótlások és koronák Budapest

  A szuvasodások kezelése általában esztétikus fogtömésekkel történik, azonban ha a szuvas részek eltávolításakor túlzottan nagy üreg keletkezik a fogban, akkor már egy hagyományos tömés nem jelent kellő biztonságot Önnek. Ekkor kerülnek előtérbe a betétek (inlay / onlay).