Online bejelentkezés

A gyors online jelentkezéshez töltse ki űrlapunkat!

Milyen fogászati kezelések érdeklik Önt? Válasszon:

Nézze meg virtuálisan rendelőnket!

Járjon körbe a Móricz Dentálban a 3D technológia segítségével!

A séta indítása
Nézze meg virtuálisan rendelőnket!
Szakorvosunk
válaszol Önnek
Tudjon meg
még több információt!
Nézze meg kapcsolódó
média anyagainkat!
Ezen az oldalon minden olyan információt megtudhat, amely közérthető módon magyarázza el Önnek a fogágybetegségek tüneteit, okait, sikeres kezelésük módszereit és a megelőzés eszközeit.

 

Fogínysorvadás kezelése

A fogínysorvadás kezelésének legjobb módja a megelőzés. Amennyiben azonban már kialakult Önnél a fogágybetegség, akkor a lehető legrövidebb időn belül találkoznia kell egy fogágybetegségekre specializálódott parodontológus szakorvossal, hogy közösen előzzék meg a komolyabb egészségkárósító tünetek kialakulását.

Fogínysorvadás kezelése

Felmerült már Önben, hogy miért érintett fogágybetegségekben a magyar lakosság 70%-a? Mert nem ismerjük fel, hogy mi is érintettek vagyunk. A fogínysorvadás azért nehezen észlelhető és a veszélye is éppen abban rejlik, hogy kialakulása nem jár fájdalommal, ezért az emberek nem éreznek késztetést az orvosi beavatkozásra.

Fogínysorvadás kezelése

Vörös, fájdalmas, érzékeny, viszkető, duzzadt, szivacsos állagú az ínye. Esetleg fogmosásakor vérzik is? Kellemetlen szájszag gyötri? Mozognak a fogai vagy elvándoroltak az eredeti helyükről? Mindezek nagyon beszédes tünetek, melyek arra utalnak, hogy Ön fogágybetegségben szenved.

Fogínysorvadás kezelése

A fogínysorvadást okozhatja a helytelen otthoni szájhigiénia, a felhalmozódott kezeletlen fogkő, genetikai hajlam, az előrehaladott életkor, az elálló szélű tömések vagy koronák, dohányzás, stressz, cukorbetegség, csontritkulás, táplálkozási hiánybetegségek és még sok egyéb faktor.

Fogínysorvadás kezelése

A fogorvostudomány fejlődés még néhány éve elképzelhetetlen áttörést hozott a fogágybetegségek sikeres feltérképezésében és kezelésében. A precíz diagnosztikának meghatározó szerepe van a valós probléma feltárásában. Rendelőnkben a ma elérhető a legkisebb terheléssel járó úgynevezett “Green”, azaz környezet és szervezetbarát technológiával működő Cone Beam 3D CT berendezés segíti a fogágybetegségek feltérképezésében szakorvosainkat.

Fogágybetegségek megelőzése és gyógyítása

Rendelőnkben tíz féle gyógyító eljárást alkalmazunk a fogágybetegségek sikeres kezelése és a fogínygyulladás visszaszorítása érdekében a rendszeres fogkő eltávolítástól és szájhigiéniai kezeléstől a kilazult fogak eltávolításán és fogbeültetéssel történő pótlásán át.

Fogínysorvadás kezelése Budapest konzultáció

A fogágybetegségek leggyakoribb jellemzője az úgynevezett „tasakok” kialakulása, amikor műszerrel kitapintható rés keletkezik a fog és az íny között, mégpedig az íny alatti területen. A kezeletlen tasakok idővel csontpusztuláshoz vezethetnek, ezért teszünk meg mindent azok sikeres kezeléséért.

fogászati implantáció

A fogágybetegségek kezelését sok esetben megnehezíti az a körülmény, hogy a kezelendő felület nehezen férhető hozzá. A sikeres kezelés egyik legfontosabb feltétele pedig az, hogy a keletkező tasakok kitisztítása megfelelő alapossággal történjen meg.

fogínysorvadás

A fogágybetegségek kezelésének legjobb módja a megelőzés. Ehhez precíz és alapos otthoni szájápolásra van szükség, valamit rendszeres rendelői dentalhigiéniai kezelésekre. Ezek módszereit megismerheti rendelőnkben

fogászati implantáció

Ön is sokat tehet annak érdekében, hogy megakadályozza a fogágybetegségek kialakulását. Érdemes ezzel a kérdéssel foglalkoznia, hiszen napi néhány perc odafigyeléssel komoly kellemetlenségeket okozó betegségektől mentheti meg magát.

Vélemények a Móricz Dentalról

Fenyvessy Árpád 59 éves agronómus

Bölcsességfogaim sajnos csak későn kezdtek előbújni, a szűk hely miatt nagy fájdalmat okozott, ahogy nyomta a fogsoromat és felszakította az ínyemet. Mivel nemrég elköltöztem, interneten kerestem fogorvost. A fog kihúzása, bizonyult a lehető legjobb megoldásnak. A légkör a közel sem kellemes esemény dacára végig oldott volt. Az egyik gyökér kampós vége némi bonyodalmat jelentett, ugyanakkor…

Cs. Barbara

Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek…

B. István

Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal…

Fájdalommentes beavatkozások – a fogbeültetés Miért ítéli meg fájdalommentesnek az implantációs beavatkozásokat a páciensek 95%-a? Az implantológiai orvostudomány és a technológia az elmúlt években sosem látott fejlődésen ment keresztül, ami azért jó hír Önnek, mert az idők kezdetétől még sohasem volt kíméletesebb lehetősége hiányzó fogainak pótlására fogászati implantátumokkal, mint amilyen ma van. Szájsebészet, implantátum beültetés Budapesten Az új és innovatív implantációs megoldások bevezetése csökkentette az…

Bővebben

Sokan azt gondolják jól mosnak fogat, de annak ellenére, hogy fogmosás mellett még fogselymet is használnak a fogorvosnál mégis meglepetés éri őket: fogszuvasodás, irritáció, ínygyulladás és még sorolhatnánk.     Mire ügyeljünk fogmosáskor? Mindig fontos, hogy visszatérjünk az alapokhoz, és meggyőződjünk róla, hogy megfelelő technikával mosunk fogat. Van egy fontos része a szájnak, amit sokan átugranak fogmosás közben. Ez a terület a fogak belső része,…

Bővebben

Súlyosan sérült fog, fogszuvasodás, vagy gyulladás esetén sokszor a gyökérkezelés jelenti a megoldást. Ilyenkor foghúzás helyett a gyökércsatornák kezelése által megmenthető egy fog. Mikor van szükség gyökérkezelésre? A fog belsejében lágy szövet, a pulpa található, ami idegeket és ereket tartalmaz, ami táplálja a fogakat. Sajnos ez a következő esetekben megfertőződhet: Mély fogszuvasodás miatt Ha egy fogat többször kezelnek, az megzavarhatja a belső szöveteket Megrepedt, vagy…

Bővebben

Az Ön véleménye számunkra nagyon fontos. Segítene még jobbá tenni a Móricz Dentalt?

Tiszteljen meg azzal, hogy ránk szán 5 percet az értékes idejéből, és megosztja velünk azt, hogy véleménye szerint hogyan emelhetjük még magasabb szintre pácienseink elégedettségét.

Kérjük, kattintson erre az e-mail címre info@moriczdental.hu és ossza meg velünk saját szavaival azt, amit elvár egy Ön számára ideálisnak tartott fogászati rendelőtől.

...hogy egy mosollyal több legyen!

Kérdezzen és mi válaszolunk!
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Néhány fontos kérdés, amelyről örülnénk, ha megosztaná velünk véleményét:

Ön hogyan keres fogászati rendelőt, ha jelenlenleg nincs fogorvosa vagy van, de nem elégedett annak szolgáltatási színvonalával?

Milyen szempontokat mérlegel, ha egy fogászati rendelőről kell döntést hoznia:

  • A fogászati rendelőben elérhető árak
  • A fogászati rendelőben dolgozó fogorvosok szakmai felkészültsége
  • A fogászati rendelő elhelyezkedése és megközelíthetősége
  • A fogászati rendelő felszereltsége és hangulata
  • A fogászati rendelőben dolgozó munkatársak kedvessége és empátiája
  • A szolgáltatások teljeskörűsége (tehát az, hogy Ön olyan fogászati rendelőt keres, amelyben minden korszerű diagnosztikai és fogászati szolgáltatást egy helyen vehet igénybe)
  • A felhasznált fogászati alapanyagok minősége
  • A jól szervezett munka és a rövid várakozási idő

Mit tehet még Önért egy fogászati rendelő, hogy annak visszatérő és hűséges páciense legyen hosszú éveken keresztül