Online bejelentkezés

A gyors online jelentkezéshez töltse ki űrlapunkat!

Milyen fogászati kezelések érdeklik Önt? Válasszon:

Nézze meg virtuálisan rendelőnket!

Járjon körbe a Móricz Dentálban a 3D technológia segítségével!

A séta indítása
Nézze meg virtuálisan rendelőnket!

A fogfehérítés története

2015. május 15.

Az emberek mindig arra vágytak, hogy megjelenésük kellemes benyomást keltsen, egészséget sugározzon, és ehhez a fehér és egészséges fogazat nagymértékben hozzájárul, ám régebben a fogfehérítés korlátozott lehetőségekkel rendelkezett, az erőfeszítések nem mindig vezettek eredményre.

A fogfehérítés története
Fogfehérítés

Már az ókori rómaiakat is foglalkoztatta a fogfehérítés, hiszen a szép és fehér fogak gazdagságot, jómódot tükröztek. Különböző fogfehérítő eljárásokat próbáltak kialakítani, ilyen volt az őrölt tajtékkő, borecet, szóda és hamu keverékéből készült fogfehérítő krém. A középkorban abrazív (polírozó) fehérítő porokat készítettek kagylóból és üvegből. A XIV. században Guy de Chauliac szintén létrehozott egy kenőcsöt, ami mézből, felmelegített sóból, és egy kevés ecetből állt. A későbbi századokban a zomác reszelésével, felsértésével és savval próbáltak eredményeket elérni, de ezeknek súlyos következményei voltak a fogak egészségére nézve. Ebben az időszakban, Európában vízzel kevert gyöngyházport is használtak a fogak fehérítésére.

Az első fogfehérítő eljárás, mely már hatékonynak volt mondható, tehát szemmel látható színkülönbség történt, az másfél évszázaddal ezelőtt került használatba. Igen népszerű volt, a fent említett okok miatt, a fogfehérítés, pedig azt érdemes tudni, hogy akkoriban még nem voltak teljesen veszélytelenek a fehérítő anyagok, valamint az eljárás is igen hosszadalmas volt, és élő fog esetében nem volt alkalmazható.

Hozzávetőlegesen száz évvel ezelőtt került használatba egy éter-peroxid alapú szájöblítő módszer, mely sikeres fogfehérítés eljárás volt. Az éter-peroxid szájöblítést kizárólag szakorvosi felügyelet mellett lehetett végezni, és az eredményesség érdekében több egymás utáni kezelést igényelt.

A múlt század közepére fejlődött olyan szintre a fogfehérítés, hogy elkezdték használni a hidrogén-peroxidot és ekkor már élő fog fehérítése is lehetségessé vált.

Fél évszázaddal ezelőtt Klusmier kifejlesztette és bevezette a sínes fogfehérítés technológiát, ám majdnem harminc évnek kellett eltelnie, hogy a módszer elfogadottá váljon. Ekkor már a hidrogén-peroxid anyagot felváltotta a karbamid-peroxid, ami nagyobb stabilitást nyújtott kémiailag a sínes kezeléshez.

A jelenleg elérhető fogfehérítés technológiák közül a leghatékonyabb a Beyond fogfehérítés, mely a lehető legkíméletesebben a legnagyobb hatást képes elérni. A Móricz Dental fogászati centrumban éppen ezért ezt a technológiát alkalmazzuk, mivel számunkra a páciens megelégedettsége a legfontosabb.

2017. szeptember 18.Móricz Dental

Vélemények a Móricz Dentalról

Fenyvessy Árpád 59 éves agronómus

Bölcsességfogaim sajnos csak későn kezdtek előbújni, a szűk hely miatt nagy fájdalmat okozott, ahogy nyomta a fogsoromat és felszakította az ínyemet. Mivel nemrég elköltöztem, interneten kerestem fogorvost. A fog kihúzása, bizonyult a lehető legjobb megoldásnak. A légkör a közel sem kellemes esemény dacára végig oldott volt. Az egyik gyökér kampós vége némi bonyodalmat jelentett, ugyanakkor…

Gyarmathi Medárd 28 éves informatikus

Én Simó Anett Doktornő visszatérő betege vagyok. Szeretnék köszönetet mondani neki és az egész csapatnak. Hihetetlen alapossággal, hozzáértéssel, kedvességgel, precizitással dolgoznak. Nekem a végeredmény számít és azzal ezidáig még minden alkalommal meg voltam elégedve. A kezelt fogaim az óta is rendben vannak.

Hajnal Aranka 37 éves Biztonsági szakember

Azoknak ajánlom a Móricz Dentalt, akik a fogászati kezeléseket (hozzám hasonlóan) hajlamosak halogatni, hogy merjenek időpontot kérni és azon meg is jelenni. Egyszerre 2 bölcsességfogam lett kiműtve, ami valóban fájdalommentes volt, és utána levő napokban is csak kellemetlen érzéseim voltak, de fájdalmam nem. Bár nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, mégsem volt szükségem gyógyszerre.

Sokan azt gondolják jól mosnak fogat, de annak ellenére, hogy fogmosás mellett még fogselymet is használnak a fogorvosnál mégis meglepetés éri őket: fogszuvasodás, irritáció, ínygyulladás és még sorolhatnánk.     Mire ügyeljünk fogmosáskor? Mindig fontos, hogy visszatérjünk az alapokhoz, és meggyőződjünk róla, hogy megfelelő technikával mosunk fogat. Van egy fontos része a szájnak, amit sokan átugranak fogmosás közben. Ez a terület a fogak belső része,…

Bővebben

Súlyosan sérült fog, fogszuvasodás, vagy gyulladás esetén sokszor a gyökérkezelés jelenti a megoldást. Ilyenkor foghúzás helyett a gyökércsatornák kezelése által megmenthető egy fog. Mikor van szükség gyökérkezelésre? A fog belsejében lágy szövet, a pulpa található, ami idegeket és ereket tartalmaz, ami táplálja a fogakat. Sajnos ez a következő esetekben megfertőződhet: Mély fogszuvasodás miatt Ha egy fogat többször kezelnek, az megzavarhatja a belső szöveteket Megrepedt, vagy…

Bővebben

A fogköztisztítók (például a fogselyem, fogközkefe) használata, központi szerepet játszik az íny és a fogak tisztítása során. Naponta egyszer a fogmosás mellett ajánlott a fogköztisztítás is, így még kisebb az esélye annak, hogy fogszuvasodás vagy ínybetegség alakuljon ki. A fogselyem, és a fogköztisztító kefe használata segít megakadályozni vagy mérsékelni a fogkő kialakulását, ami nagy ellenségünk a fogszuvasodás elleni harcban. A fogkő olyan baktériumokat tartalmaz, amelyek…

Bővebben

Az Ön véleménye számunkra nagyon fontos. Segítene még jobbá tenni a Móricz Dentalt?

Tiszteljen meg azzal, hogy ránk szán 5 percet az értékes idejéből, és megosztja velünk azt, hogy véleménye szerint hogyan emelhetjük még magasabb szintre pácienseink elégedettségét.

Kérjük, kattintson erre az e-mail címre info@moriczdental.hu és ossza meg velünk saját szavaival azt, amit elvár egy Ön számára ideálisnak tartott fogászati rendelőtől.

...hogy egy mosollyal több legyen!

Kérdezzen és mi válaszolunk!
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Néhány fontos kérdés, amelyről örülnénk, ha megosztaná velünk véleményét:

Ön hogyan keres fogászati rendelőt, ha jelenlenleg nincs fogorvosa vagy van, de nem elégedett annak szolgáltatási színvonalával?

Milyen szempontokat mérlegel, ha egy fogászati rendelőről kell döntést hoznia:

  • A fogászati rendelőben elérhető árak
  • A fogászati rendelőben dolgozó fogorvosok szakmai felkészültsége
  • A fogászati rendelő elhelyezkedése és megközelíthetősége
  • A fogászati rendelő felszereltsége és hangulata
  • A fogászati rendelőben dolgozó munkatársak kedvessége és empátiája
  • A szolgáltatások teljeskörűsége (tehát az, hogy Ön olyan fogászati rendelőt keres, amelyben minden korszerű diagnosztikai és fogászati szolgáltatást egy helyen vehet igénybe)
  • A felhasznált fogászati alapanyagok minősége
  • A jól szervezett munka és a rövid várakozási idő

Mit tehet még Önért egy fogászati rendelő, hogy annak visszatérő és hűséges páciense legyen hosszú éveken keresztül