Online bejelentkezés

A gyors online jelentkezéshez töltse ki űrlapunkat!

Milyen fogászati kezelések érdeklik Önt? Válasszon:

Nézze meg virtuálisan rendelőnket!

Járjon körbe a Móricz Dentálban a 3D technológia segítségével!

A séta indítása
Nézze meg virtuálisan rendelőnket!

A fogfehérítés története

2015. május 15.

Az emberek mindig arra vágytak, hogy megjelenésük kellemes benyomást keltsen, egészséget sugározzon, és ehhez a fehér és egészséges fogazat nagymértékben hozzájárul, ám régebben a fogfehérítés korlátozott lehetőségekkel rendelkezett, az erőfeszítések nem mindig vezettek eredményre.

A fogfehérítés története
Fogfehérítés

Már az ókori rómaiakat is foglalkoztatta a fogfehérítés, hiszen a szép és fehér fogak gazdagságot, jómódot tükröztek. Különböző fogfehérítő eljárásokat próbáltak kialakítani, ilyen volt az őrölt tajtékkő, borecet, szóda és hamu keverékéből készült fogfehérítő krém. A középkorban abrazív (polírozó) fehérítő porokat készítettek kagylóból és üvegből. A XIV. században Guy de Chauliac szintén létrehozott egy kenőcsöt, ami mézből, felmelegített sóból, és egy kevés ecetből állt. A későbbi századokban a zomác reszelésével, felsértésével és savval próbáltak eredményeket elérni, de ezeknek súlyos következményei voltak a fogak egészségére nézve. Ebben az időszakban, Európában vízzel kevert gyöngyházport is használtak a fogak fehérítésére.

Az első fogfehérítő eljárás, mely már hatékonynak volt mondható, tehát szemmel látható színkülönbség történt, az másfél évszázaddal ezelőtt került használatba. Igen népszerű volt, a fent említett okok miatt, a fogfehérítés, pedig azt érdemes tudni, hogy akkoriban még nem voltak teljesen veszélytelenek a fehérítő anyagok, valamint az eljárás is igen hosszadalmas volt, és élő fog esetében nem volt alkalmazható.

Hozzávetőlegesen száz évvel ezelőtt került használatba egy éter-peroxid alapú szájöblítő módszer, mely sikeres fogfehérítés eljárás volt. Az éter-peroxid szájöblítést kizárólag szakorvosi felügyelet mellett lehetett végezni, és az eredményesség érdekében több egymás utáni kezelést igényelt.

A múlt század közepére fejlődött olyan szintre a fogfehérítés, hogy elkezdték használni a hidrogén-peroxidot és ekkor már élő fog fehérítése is lehetségessé vált.

Fél évszázaddal ezelőtt Klusmier kifejlesztette és bevezette a sínes fogfehérítés technológiát, ám majdnem harminc évnek kellett eltelnie, hogy a módszer elfogadottá váljon. Ekkor már a hidrogén-peroxid anyagot felváltotta a karbamid-peroxid, ami nagyobb stabilitást nyújtott kémiailag a sínes kezeléshez.

A jelenleg elérhető fogfehérítés technológiák közül a leghatékonyabb a Beyond fogfehérítés, mely a lehető legkíméletesebben a legnagyobb hatást képes elérni. A Móricz Dental fogászati centrumban éppen ezért ezt a technológiát alkalmazzuk, mivel számunkra a páciens megelégedettsége a legfontosabb.

2017. szeptember 18.Móricz Dental

Vélemények a Móricz Dentalról

B. István

Tisztelt Fogászat! Kedves Doktor úr! Makra Imre doktor úrnál voltam bölcsességfog gyökérkezelésen. Csak vissza szeretném jelezni, hogy a gyökérkezelés tökéletesen sikerült, az előrejelzett várható fogfájás nagyon enyhe és rövid idejű volt. Most már minden tökéletesen működik. Köszönetemet szeretném kifejezni a Doktor úrnak a fogam megmentéséért tett erőfeszítésért (korábban más fogászatok orvosai nem akartak ezzel a fogammal…

F.P. Éva

Fantasztikusan igényes hely, nagyon kedves, emberekkel és hozzáértő Orvosokkal. Én Dr. Gábor Anitához járok, akiről csak és kizárólag szuperlatíviszokban tudok beszélni. Úgy szakmailag, mint emberileg! Ha valakinek fogágybetegsége van és Hozzá megy, akkor a legjobb kezekben lesz!

N. P.

Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a…

Fájdalommentes beavatkozások – a fogbeültetés Miért ítéli meg fájdalommentesnek az implantációs beavatkozásokat a páciensek 95%-a? Az implantológiai orvostudomány és a technológia az elmúlt években sosem látott fejlődésen ment keresztül, ami azért jó hír Önnek, mert az idők kezdetétől még sohasem volt kíméletesebb lehetősége hiányzó fogainak pótlására fogászati implantátumokkal, mint amilyen ma van. Szájsebészet, implantátum beültetés Budapesten Az új és innovatív implantációs megoldások bevezetése csökkentette az…

Bővebben

Sokan azt gondolják jól mosnak fogat, de annak ellenére, hogy fogmosás mellett még fogselymet is használnak a fogorvosnál mégis meglepetés éri őket: fogszuvasodás, irritáció, ínygyulladás és még sorolhatnánk.     Mire ügyeljünk fogmosáskor? Mindig fontos, hogy visszatérjünk az alapokhoz, és meggyőződjünk róla, hogy megfelelő technikával mosunk fogat. Van egy fontos része a szájnak, amit sokan átugranak fogmosás közben. Ez a terület a fogak belső része,…

Bővebben

Súlyosan sérült fog, fogszuvasodás, vagy gyulladás esetén sokszor a gyökérkezelés jelenti a megoldást. Ilyenkor foghúzás helyett a gyökércsatornák kezelése által megmenthető egy fog. Mikor van szükség gyökérkezelésre? A fog belsejében lágy szövet, a pulpa található, ami idegeket és ereket tartalmaz, ami táplálja a fogakat. Sajnos ez a következő esetekben megfertőződhet: Mély fogszuvasodás miatt Ha egy fogat többször kezelnek, az megzavarhatja a belső szöveteket Megrepedt, vagy…

Bővebben

Az Ön véleménye számunkra nagyon fontos. Segítene még jobbá tenni a Móricz Dentalt?

Tiszteljen meg azzal, hogy ránk szán 5 percet az értékes idejéből, és megosztja velünk azt, hogy véleménye szerint hogyan emelhetjük még magasabb szintre pácienseink elégedettségét.

Kérjük, kattintson erre az e-mail címre info@moriczdental.hu és ossza meg velünk saját szavaival azt, amit elvár egy Ön számára ideálisnak tartott fogászati rendelőtől.

...hogy egy mosollyal több legyen!

Kérdezzen és mi válaszolunk!
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Néhány fontos kérdés, amelyről örülnénk, ha megosztaná velünk véleményét:

Ön hogyan keres fogászati rendelőt, ha jelenlenleg nincs fogorvosa vagy van, de nem elégedett annak szolgáltatási színvonalával?

Milyen szempontokat mérlegel, ha egy fogászati rendelőről kell döntést hoznia:

  • A fogászati rendelőben elérhető árak
  • A fogászati rendelőben dolgozó fogorvosok szakmai felkészültsége
  • A fogászati rendelő elhelyezkedése és megközelíthetősége
  • A fogászati rendelő felszereltsége és hangulata
  • A fogászati rendelőben dolgozó munkatársak kedvessége és empátiája
  • A szolgáltatások teljeskörűsége (tehát az, hogy Ön olyan fogászati rendelőt keres, amelyben minden korszerű diagnosztikai és fogászati szolgáltatást egy helyen vehet igénybe)
  • A felhasznált fogászati alapanyagok minősége
  • A jól szervezett munka és a rövid várakozási idő

Mit tehet még Önért egy fogászati rendelő, hogy annak visszatérő és hűséges páciense legyen hosszú éveken keresztül