Online bejelentkezés

A gyors online jelentkezéshez töltse ki űrlapunkat!

Milyen fogászati kezelések érdeklik Önt? Válasszon:

Nézze meg virtuálisan rendelőnket!

Járjon körbe a Móricz Dentálban a 3D technológia segítségével!

A séta indítása
Nézze meg virtuálisan rendelőnket!

A fogfehérítés története

2015. május 15.

Az emberek mindig arra vágytak, hogy megjelenésük kellemes benyomást keltsen, egészséget sugározzon, és ehhez a fehér és egészséges fogazat nagymértékben hozzájárul, ám régebben a fogfehérítés korlátozott lehetőségekkel rendelkezett, az erőfeszítések nem mindig vezettek eredményre.

A fogfehérítés története
Fogfehérítés

Már az ókori rómaiakat is foglalkoztatta a fogfehérítés, hiszen a szép és fehér fogak gazdagságot, jómódot tükröztek. Különböző fogfehérítő eljárásokat próbáltak kialakítani, ilyen volt az őrölt tajtékkő, borecet, szóda és hamu keverékéből készült fogfehérítő krém. A középkorban abrazív (polírozó) fehérítő porokat készítettek kagylóból és üvegből. A XIV. században Guy de Chauliac szintén létrehozott egy kenőcsöt, ami mézből, felmelegített sóból, és egy kevés ecetből állt. A későbbi századokban a zomác reszelésével, felsértésével és savval próbáltak eredményeket elérni, de ezeknek súlyos következményei voltak a fogak egészségére nézve. Ebben az időszakban, Európában vízzel kevert gyöngyházport is használtak a fogak fehérítésére.

Az első fogfehérítő eljárás, mely már hatékonynak volt mondható, tehát szemmel látható színkülönbség történt, az másfél évszázaddal ezelőtt került használatba. Igen népszerű volt, a fent említett okok miatt, a fogfehérítés, pedig azt érdemes tudni, hogy akkoriban még nem voltak teljesen veszélytelenek a fehérítő anyagok, valamint az eljárás is igen hosszadalmas volt, és élő fog esetében nem volt alkalmazható.

Hozzávetőlegesen száz évvel ezelőtt került használatba egy éter-peroxid alapú szájöblítő módszer, mely sikeres fogfehérítés eljárás volt. Az éter-peroxid szájöblítést kizárólag szakorvosi felügyelet mellett lehetett végezni, és az eredményesség érdekében több egymás utáni kezelést igényelt.

A múlt század közepére fejlődött olyan szintre a fogfehérítés, hogy elkezdték használni a hidrogén-peroxidot és ekkor már élő fog fehérítése is lehetségessé vált.

Fél évszázaddal ezelőtt Klusmier kifejlesztette és bevezette a sínes fogfehérítés technológiát, ám majdnem harminc évnek kellett eltelnie, hogy a módszer elfogadottá váljon. Ekkor már a hidrogén-peroxid anyagot felváltotta a karbamid-peroxid, ami nagyobb stabilitást nyújtott kémiailag a sínes kezeléshez.

A jelenleg elérhető fogfehérítés technológiák közül a leghatékonyabb a Beyond fogfehérítés, mely a lehető legkíméletesebben a legnagyobb hatást képes elérni. A Móricz Dental fogászati centrumban éppen ezért ezt a technológiát alkalmazzuk, mivel számunkra a páciens megelégedettsége a legfontosabb.

2017. szeptember 18.Móricz Dental

Vélemények a Móricz Dentalról

D. Erika

Török Doktornővel való ismeretségem még az egyetemi éveire vezethető vissza. Ha valakinek, akkor Neki maximálisan bízom a hozzáértésében, a tudásában és életem során Ő az egyetlen olyan fogorvos, akinek félelem nélkül ülök be a székébe. Mivel a bölcsességfogam sajnos megérett a kivételre, a doktornő tovább irányított szájsebész kollégájához. Dr. Schandl András Doktor Úr egy ízig-vérig…

Gaál Zoltán építésvezető

Én sajnos nem vagyok az a fegyelmezetten fogorvoshoz járó páciens, és ez meg is látszik a fogaimon. Na ezt mindenképpen szerettem volna elkerülni a fiámnál, így az első gyanús tünetnél már elvittem fogorvoshoz. Sajnos a fiam látta rajtam, hogy nem ez a kedvenc helyem, de amikor beültünk a Szolnoki doktornőhöz, akkor már rá figyelt. Az…

Gere Mónika banki előadó

Szolnoki doktornőt mindenképpen ajánlani tudom, mert a mi gyerekünkkel olyan ügyesen bánt, hogy a tisztítás alatt a fiam szó nélkül csinálta, amit kért egy kis rábeszéléssel. Ismerve a fiamat sokkal rosszabbra számítottam. Azóta, ha a fiam nem akar fogat mosni este, mert azt sajnos nem kedvelte meg, akkor csak emlékeztetem, hogy mit mondott a fogmosásról…

Súlyosan sérült fog, fogszuvasodás, vagy gyulladás esetén sokszor a gyökérkezelés jelenti a megoldást. Ilyenkor foghúzás helyett a gyökércsatornák kezelése által megmenthető egy fog. Mikor van szükség gyökérkezelésre? A fog belsejében lágy szövet, a pulpa található, ami idegeket és ereket tartalmaz, ami táplálja a fogakat. Sajnos ez a következő esetekben megfertőződhet: Mély fogszuvasodás miatt Ha egy fogat többször kezelnek, az megzavarhatja a belső szöveteket Megrepedt, vagy…

Bővebben

A fogköztisztítók (például a fogselyem, fogközkefe) használata, központi szerepet játszik az íny és a fogak tisztítása során. Naponta egyszer a fogmosás mellett ajánlott a fogköztisztítás is, így még kisebb az esélye annak, hogy fogszuvasodás vagy ínybetegség alakuljon ki. A fogselyem, és a fogköztisztító kefe használata segít megakadályozni vagy mérsékelni a fogkő kialakulását, ami nagy ellenségünk a fogszuvasodás elleni harcban. A fogkő olyan baktériumokat tartalmaz, amelyek…

Bővebben

Jelenleg a fogászati implantátumok beültetése a leghatásosabb megoldás a hiányzó fogak pótlására. A fogászati implantológia területén magas hosszútávú sikerességi mutatók figyelhetők meg; átlagosan az esetek 97%-ában az implantátum hosszú évtizedeken át ellátja a feladatát. A fogászati implantológia az egyetlen megbízható megoldás, amely: Biztosítja, támasztja a környező fogakat Segíti a természetes csontképződést Helyreállítja a beteg mosolyát és önbizalmát Helyreállítja a rágóképességet Kétségtelen, hogy a civilizáció története…

Bővebben

Az Ön véleménye számunkra nagyon fontos. Segítene még jobbá tenni a Móricz Dentalt?

Tiszteljen meg azzal, hogy ránk szán 5 percet az értékes idejéből, és megosztja velünk azt, hogy véleménye szerint hogyan emelhetjük még magasabb szintre pácienseink elégedettségét.

Kérjük, kattintson erre az e-mail címre info@moriczdental.hu és ossza meg velünk saját szavaival azt, amit elvár egy Ön számára ideálisnak tartott fogászati rendelőtől.

...hogy egy mosollyal több legyen!

Kérdezzen és mi válaszolunk!
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Néhány fontos kérdés, amelyről örülnénk, ha megosztaná velünk véleményét:

Ön hogyan keres fogászati rendelőt, ha jelenlenleg nincs fogorvosa vagy van, de nem elégedett annak szolgáltatási színvonalával?

Milyen szempontokat mérlegel, ha egy fogászati rendelőről kell döntést hoznia:

  • A fogászati rendelőben elérhető árak
  • A fogászati rendelőben dolgozó fogorvosok szakmai felkészültsége
  • A fogászati rendelő elhelyezkedése és megközelíthetősége
  • A fogászati rendelő felszereltsége és hangulata
  • A fogászati rendelőben dolgozó munkatársak kedvessége és empátiája
  • A szolgáltatások teljeskörűsége (tehát az, hogy Ön olyan fogászati rendelőt keres, amelyben minden korszerű diagnosztikai és fogászati szolgáltatást egy helyen vehet igénybe)
  • A felhasznált fogászati alapanyagok minősége
  • A jól szervezett munka és a rövid várakozási idő

Mit tehet még Önért egy fogászati rendelő, hogy annak visszatérő és hűséges páciense legyen hosszú éveken keresztül