Online bejelentkezés

A gyors online jelentkezéshez töltse ki űrlapunkat!

  Milyen fogászati kezelések érdeklik Önt? Válasszon:

  Fogászati konzultáció, diagnosztika

  Mi történik az első fogászati konzultáció alkalmával?

  Egy sikeres fogászati kezelés minden esetben egy konzultációval kezdődik felkészült szakorvosainkkal. A Móricz Dentalban a fogászati konzultáció ára az első kezelés (pl.: röntgen, szájhigiéniai kezelés, tömés…) árából 100%-ban jóváírásra kerül. Önnek csak fel kell hívnia a +36 1 3611 222 telefonszámot és jeleznie kell, hogy részt szeretne venni egy fogászati konzultáción.

  Az első rendelő látogatása alkalmával tehát ez fog történni Önnel:

  • Ön lefoglalja a fogászati konzultáció az időpontját a +36 1 3611 222 telefonszámon.
  • Eljön a Móricz Dentalba a lefoglalt időpontban.
  • Találkozik személyesen konzultáló orvosával, aki figyelmesen meghallgatja fogászati problémáját.
  • Szükség esetén készül Önről egy panoráma röntgen vagy 3D CT felvétel (külön térítés ellenében).
  • Konzultáló orvosa alaposan megvizsgálja Önt és a vizsgálati eredményt összeveti a röntgen felvétel eredményeivel.
  • Részletes információt kap a fogászati problémájáról és arról, hogy annak milyen megoldási alternatívái vannak.
  • Konzultáló orvosa írásos kezelési tervet és árajánlatot készít Önnek az általa javasolt és az Ön által elfogadott kezelésről.

  konzultáció, diagnosztika

  Amit tudnunk kell Önről, hogy a fogászati konzultáció után pontos kezelési tervet kaphasson

  A közös találkozásunk első lépése tehát, hogy megismerjük Önt

  Egy fogászati probléma pontos feltérképezéséhez és az ideális kezelési terv felállításához szükségünk van az Ön jelenlegi egészségi állapotára vonatkozó alapvető információkra.

  Az első kérésünk Önhöz tehát, hogy fogászati konzultáció előtt töltsön ki egy úgynevezett „Anamnézis lapot”. Ezen kizárólag olyan egészségügyi kérdéseket teszünk fel, melyek befolyásolhatják az Ön fogászati kezelési tervének összeállítását.

  A nyomtatvány 1 perc alatt kitölthető.

   

  Digitális diagnosztika a precíz diagnózishoz a ma elérhető legkíméletesebb technológiával

  A sikeres kezelések egyik legfontosabb alapfeltétele az, hogy a konzultáló orvosa tiszta és egyértelmű képet kapjon fogainak és a fogak környezetének állapotáról.

  A precíz diagnózis különösen fontos az implantátumok beültetése, a csontpótló beavatkozások, egyéb szájsebészeti beavatkozások, a fogágybetegségek kezelése, a gyökérkezelések, fogszabályozás és góckutatás esetén.

  A legtöbb esetben egy egyszerű fogászati konzultáció, állapotfelmérés során is felmerül az igény röntgen felvételek készítésére, mert ezáltal a régebben elvégzett fogászati kezelések eredményei is kontrollálhatóak.

  konzultáció, diagnosztika

  A Móricz Dentalban egy új technológia teszi teljessé a digitális diagnosztikát: a Vatech Pax-i 3D digitális panoráma röntgen berendezés beépített Cone Beam CT-vel. Ez a zöld technológiára épülő korszerű diagnosztikai eszköz lehetővé teszi a legpontosabb diagnózis felállítását és a személyre szabott kezelések megtervezését.

  A CT felvétel a páciens fogazatának és fogak körüli csontozatának a teljes térbeli leképezését mutatja. A CT felvétel készítése közben a sugárforrás és az érzékelő a páciens feje körül körbefordulva készít felvételeket. Ezekből a felvételekből a szoftver szeletek sorozatát hozza létre, amelyek összessége gyakorlatilag a páciens fogazatának és fogak körüli csontozatának teljes térbeli leképezését tartalmazza. Ebből az adathalmazból szoftver segítségével állíthatjuk elő azokat a felvételeket, amelyeket a diagnosztikában használunk.

   

  Személyes benyomások konzultáló orvosáról

  Egy sikeres fogászati beavatkozás minden esetben egy szakorvosi konzultációval kezdődik. A Móricz Dental ezt a lehetőséget biztosítja Önnek.

  A szakorvosi konzultáció célja, hogy Ön és konzultáló orvosa tiszta és egyértelmű képet kapjon arról, hogy milyen fogászati problémákkal kell szembenézni. Feltérképezik, hogy mi a problémák ideális megoldása és hogyan lehet azokat az Ön elképzeléseihez és lehetőségeihez igazodva kivitelezni. A konzultáción elhangzottakat a kezelőorvos grafikus animációkkal mutatja be Önnek, hogy pontos képet kapjon a beavatkozás menetéről és arról, hogy milyen eredményt várhat el tőle.

  A Móricz Dental filozófiájának megfelelően számunkra az is fontos, hogy a klasszikus orvos-páciens kapcsolat mellett egy minőségi emberi kapcsolat is kialakuljon. Ezáltal könnyebben és nagyobb bizalomban jussunk el az ideális megoldásig.

  A fogászati probléma feltérképezése és a megoldási alternatívák megbeszélése

  konzultáció, diagnosztika

  A röntgen felvételből és a vizsgálatból származó  információk birtokában a konzultációt végző kezelőorvos részletesen és érthetően tájékoztatja Önt kezelendő fogászati problémáiról. Közösen beszélik meg az Ön által elképzelt és lehetőségeihez igazodó ideális megoldási javaslatokat.

  Indokolt esetben kezelőorvosa digitális orálkamerás felvételeket vagy nagy felbontású fotókat készít Önről. Ez segít, hogy még részletgazdagabban feltárhassa a szabad szemmel nehezen látható területeket. Az orálkamera egy kicsi, pálca alakú kamera, amely azonnal kivetíti az adott területet egy monitorra, olyan nagyításban, hogy a fogak tökéletesen megfigyelhetőek legyenek. Az orálkamerás felvételek lehetővé teszik kezelőorvosának és Önnek, hogy a fogászati problémát közelről megfigyelhessék.

  A modern technikának köszönhetően, a fogászati konzultáció során még a kezelés megkezdése előtt lehetőség nyílik arra, hogy orvosa megvizsgálja és Önnek is megmutassa a teljes fogsorát és annak felnagyított részleteit a monitoron.

  A szájkamerával könnyen felderíthető a szájban látható minden elváltozás. A felvételt olyan nagyításban képes megjeleníteni, hogy legapróbb részletekig jól láthatóvá teszi a fogkövet, az ínygyulladást, a fogszuvasodást, a letört vagy elszíneződött fogat, a fognyaki kopást, a sorvadt ínyt, a fognyakban már nem záró koronát, a foghiányt, a cserére szoruló régi fogtömést, fogpótlásaink állapotát.

  A kezelés befejeztével pedig megtekinthető az érintett fogakon bekövetkezett pozitív változás: az új fogtömés, korona vagy fogbetét. Visszanézhető továbbá a fogak kezelés előtti állapota is, így Ön meggyőződhet a beavatkozás sikerességéről és annak látható esztétikai eredményéről.

  paciensek_velemenye_moricz_dental_fogaszat_02

   

  Szájüregi rákszűrés a Móricz Dentalban a komolyabb problémák kialakulásának megelőzéséért

  A szájvizsgálat után a diagnosztika következő lépése a stomato-onkológiai szűrővizsgálat, mely tulajdonképpen egy fogászati rákszűrés. Nagyon kevesen vannak azzal tisztában, hogy a szájüregben pontosan ugyanúgy előfordulhatnak különböző daganatok, elváltozások, mint a szervezet többi részén. Ezért nagyon fontos lépés a diagnosztika során a teljes állapotfelmérés. Ezt akár egy elhanyagolt állapot is előidézheti, de megnöveli az esélyeket a daganatos betegségekre a dohányzás, illetve a túlzott alkoholfogyasztás.

  A stomato-onkológiai szűrővizsgálat révén idejekorán észlelni lehet a daganatos elváltozásokat, még a kezdeti stádiumban. Ekkor még sokkal több lehetőség áll rendelkezésre ezek kezelésére, mint a későbbiek folyamán. Ez az egyik oka, amiért nagyon fontos a rendszeres, évenkénti fogászati ellenőrzés és az ekkor történő diagnosztika.

  konzultáció, diagnosztika

  Mi történik akkor, ha Önnek most fáj a foga és gyors megoldást szeretne?

  Amikor Ön akut problémával, fogfájással érkezik a rendelőbe, akkor a gyors diagnosztika után azonnal megkapja a megfelelő ellátást. A fogászati konzultáció a hosszú távú tervezésre ezután történik meg, amikor a sürgős probléma elhárításra került.

   

  Hogyan tehető érthetővé az Önre váró kezelés a fogászati konzultáció alkalmával?

  A diagnosztika során kapott eredmények ma már nem csak a fogorvos számára nyújtanak információkat, hanem az Ön  számára is részletesen bemutatásra kerül a probléma. Így a lehetőségek közül a választás könnyebbé válik. Ezen kívül, a diagnosztika után, a fogorvos tudatosítja Önben, hogy érdemes a fogmegtartó kezelésekre összpontosítani, és ebből a nézőpontból tekinteni a kezelés típusainak kiválasztására. Pár évvel ezelőtt ez nem kapott akkora hangsúlyt. Nem a fogmegtartás volt az elsődleges célja a fogászatnak, ám a diagnosztika lehetőségei sem voltak ilyen kiterjedtek. Ma már sokkal könnyebb helyzetben van a fogorvos és páciens egyaránt.

   

  Mit kell tennie abban az esetben, ha pontosan szeretné tudni, hogy mi a fogászati problémája és mi arra a megfelelő megoldás?

  Egy fogászati konzultáció kiváló lehetőséget teremt az Ön számára hogy feltérképeztesse meglévő fogászati problémáit és közelebb kerüljön azok tartós és esztétikus megoldásához.

  Hívja fel a +36 1 3611 222 telefonszámot és kérjen időpontot egy konzultációra, ahol minden részlete pontosan megismerhet fogászati problémájának megoldásáról.

  Várjuk Önt szeretettel

  2020. szeptember 8.Móricz Dental