Online bejelentkezés

A gyors online jelentkezéshez töltse ki űrlapunkat!

Milyen fogászati kezelések érdeklik Önt? Válasszon:

Nézze meg virtuálisan rendelőnket!

Járjon körbe a Móricz Dentálban a 3D technológia segítségével!

A séta indítása
Nézze meg virtuálisan rendelőnket!

Dentálhigiénia, fogkozmetika

A dentálhigiénia azokat a kezeléseket foglalja magában, melyek a fertőzés elkerülésére irányuló tisztaságot teszik lehetővé a szájüregben. A dentálhigiénia körébe tartozó kezeléseket végezheti fogorvos, illetve dentálhigiénikus.

Konzultáció dentál higiénia kép

A dentálhigiénia tárgykörébe általában fogászati megelőző kezelések, valamint a fogkozmetikai kezelések tartoznak. Ilyen például a fogkőeltávolítás, fogtisztítás, íny- és tasakkezelés. Ezen felül a dentálhigiénia feladata az egészségnevelő törekvés, mely során megtanítja a pácienseknek a helyes fogápolás technológiáját, és egyénre szabott tanácsokkal látja el őket.

A dentálhigiénia ma már minden fogászati kezelés részét képezi, a dentálhigiénikus, aki tulajdonképpen a fogorvossal együttműködő szakképzett asszisztens, elengedhetetlen tagja egy korszerű fogászati rendelő csapatának.


Dentálhigiénia kezelések rövid összefoglalása

Ultrahangos fogkőeltávolítás

A dentálhigiénia fontos feladata a fogkőeltávolítás, mely szinte minden fogászati beavatkozás első lépése, amennyiben erre szükség van. A dentálhigiénia kezelések elsődleges célja a fertőzés megelőzésére végzett speciális tisztítás a szájüregben, a fogkő megléte ezt a célt gátolja, ezért van szükség a dentálhigiénia területén belül a fogkő eltávolítására.

Homokfúvás kép

A kezelés során az ultrahangos készülék leválasztja a fogfelszínről a lerakódott lepedéket, elszíneződéseket és fogkövet, miközben vízzel mossa, hűti a fogakat. A fogkőképződés mennyisége egyénileg eltérő, ezért az orvosaink által javasolt időközönként célszerű megismételni a kezelést. A fogkőeltávolítás általában félévenként időszerű, így egybeesik az egyébként is szükséges féléves fogászati kontroll időpontjával. Mivel a dentálhigiénia feladatkörébe az egészségnevelés is beletartozik, ezért a fogkőeltávolítás után a dentálhigiénikus tanácsokat ad a páciensnek arra vonatkozólag, hogyan érdemes az otthoni fogtisztítást végezni annak érdekében, hogy a fogkő kialakulását valamilyen mértékben meg lehessen előzni.

Fogtisztítás, polírozás

A dentálhigiénia kezelések feladatkörébe tartozik a fogtisztítás és a polírozás, mely révén a dentálhigiénia képes megteremteni a megfelelő szájhigiénia alapjait. Teljesen sima, tiszta fogfelszínen kisebb eséllyel képződik fogkő, így a helyes fogápolási szokások kialakításával és betartásával meggátolhatjuk a fogkövek ismételt lerakódását. Pontosan ez az oka annak, hogy a dentálhigiénia egyik legfontosabb feladata az egészségnevelés, a helyes szájápolási szokások ismertetése.

 

Intraorális homokfúvás

Az ízesített tisztító por a fogfelszín károsítása nélkül távolítja el a legmakacsabb szennyeződéseket, foglepedéket. Ez a kezelés szintén a dentálhigiénia területéhez tartozik. A kezelés során nagy nyomású vízsugárral történik a tisztítópor fogfelszínre való fújása. Ennek a dentálhigiénia kezelésnek elsődleges célja, hogy a nehezen hozzáférhető behúzódások és barázdák is teljes mértékben megtisztításra kerüljenek. Ez a dentálhigiénia kezelés, az intraorális homokfúvás kiegészítő kezelése lehet a fogkő eltávolításának, de alkalmas barázdazárás és fogfehérítés előtti tisztításra is.

 

Íny- és tasakkezelés

A dentálhigiénia kezelés utolsó fázisában fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő oldatokkal kerül az íny ecsetelésre, és a megtisztított tasakok is fertőtlenítésre kerülnek ezáltal. Az íny- és tasakkezelés nem csak a baktériumokat pusztítja el a tasakokban, de serkenti az esetleges sebgyógyulást, valamint visszaállítja a szervezet helyi védekező reakciójának egyensúlyát. Ebből következően, ez a dentálhigiénia kezelés egyes fogászati kezelések utolsó mozzanata is lehet.

Fogínysorvadás, fogágybetegségek kezelése parodontológus szakember segítségével kép

Szájhigiéniás tanácsadás

A fogászati kezelések mindegyike rendezett íny állapotok jelenlétét tételezi fel. A legkisebb ínygyulladás is veszélyezteti és kudarcra ítélheti a precíz beavatkozásokat. Éppen ezért nagyon fontos bármilyen fogorvosi beavatkozás előtt a megfelelő dentálhigiénia kezelés.

Az ínygyulladásnak egészség- és fogkárosító hatása is van (pl. gócbetegségek, koraszülés, szívbetegségek, fogágy-betegség). A dentálhigiénia legfontosabb célja a megelőzés és a szájhigiéniás tanácsadás, hogy ezek az állapotok ne alakuljanak ki.

Ezért a dentálhigiénia, a komplett professzionális fogtisztítással helyreállított szájhigiénia megőrzése fontos feladat, ez különböző dentálhigiénia kezelésekkel kezelésekkel – fogkőeltávolítás, fogtisztítás, íny- és tasakkezelés – elérhető és fenntartható.

A dentálhigiénia céljában, a rendelőnkben dolgozó szájhigiénikusok segítenek fog-és szájápolási tanácsadással.

A dentálhigiénia kezelés során felhívják pácienseink figyelmét a kritikus területek tisztítására és bemutatják, elmagyarázzák a professzionális szájhigiénia módszereit, eszközeit (pl. fogselyem, fogköz-tisztító kefe, elektromos fogkefe, szájzuhany, plakkfestő tabletta).

 

Fogfehérítés

Megjelenésünket, ápoltságunkat nagymértékben meghatározza arcunk és befolyásolja mosolyunk. A jó megjelenés fontos része a mosoly mögött rejlő fogsorunk. Az egészséges fogazat egyrészt ép, vagy esztétikusan helyreállított fogakat jelent, másrészt napjainkban egyre inkább előtérbe kerülnek a fiatalos külsőt kölcsönző hófehér fogak.

A fogfehérítés ugyan egy esztétikai eljárás, ennek ellenére a dentálhigiénia kezelések területéhez tartozik, hiszen a fehér fogak nem csak esztétika, de egészség szempontjából is igen fontosak.

A fogfehérítés dentálhigiénia kezelés, melyet a dentálhigiénikus végez. Ez a dentálhigiénia területéhez tartozó kezelés egyáltalán semmilyen fájdalommal nem jár, olykor, rövid időre, kicsit érzékennyé válik az íny, de az sem fájdalmas, tehát helyi érzéstelenítést sem követel a kezelés.

A dentálhigiénia területéhez tartozó, fogorvosi felügyelet mellett végzett fogfehérítésnek semmilyen káros mellékhatása nincs, a fogzománc felületét nem károsítja.

Az USA-ban már több évtizede alkalmazzák sikeresen a különféle fogfehérítési, dentálhigiénia kezelési eljárásokat. Az utóbbi években, hazánkban is megnövekedett az igény a világosabb fogak, és ezáltal a szebb mosoly iránt.

 

Fogékszer

A dentálhigiénia, illetve a fogkozmetika területéhez tartozik a fogékszer, mely különböző színben, méretben, formában választható, kis csiszolt Swarovski kristály, drágakő, amelyet speciális ragasztási technikával rögzítünk a fogak felszínére. A fogékszer felhelyezése mindössze pár percet vesz igénybe. A felhelyezés során a fogak anyaga NEM sérül. Eltávolítása könnyen, a fogzománc sérülése nélkül megoldható. A fogékszer felhelyezése teljesen fájdalommentes, és akár egy évig is fennmaradhat a fog felületén.

Fogékszer kép

Az eltávolítás után nem marad nyoma, olykor magától is leesik, ha már régóta van használatban. A fogékszer felhelyezése előtt érdemes dentálhigiénia kezelést kérni, speciális fogtisztítást vagy fogfehérítést, hiszen egy gyönyörűen tiszta és fehér fog felületén sokkal szebben mutat a fogékszer.

2018. március 27.Móricz Dental

Kérjen időpontot egy személyes konzultációra szakorvosunkhoz!

vagy adja meg a telefonszámát és mi örömmel visszahívjuk Önt
+36 1 3611 222

+36 1 3611 222

Vélemények a Móricz Dentalról

N. P.

Tisztelt Móricz Dentál! Kedves Szolnoki Szilvia Doktornő! Ezúton szeretnénk megköszönni a fiam ma esti soron kívüli fogtömése során a kedvességét, a kiváló munkáját. Külön köszönjük, hogy a késői időpont ellenére soron kívül tetszett fogadni. A fiam nagyon nehezen szánta rá magát, de az Ön kedvessége, aranyos tájékoztatása annyira lenyűgözte, hogy gond nélkül sikerült megoldani a…

Cs. Barbara

Számomra abszolút pozitív tapasztalat volt. Az időpontkérés egyszerű és gyors volt; egy bölcsességfog eltávolításra e hét elején. A konzultáció és a műtét során Dr. Schandl András doktort és kedves kolléganőjét kaptam, akikről csak jókat mondhatok. A műtétre érkezéskor minden elő volt készítve, a csapat gyorsan, precízen, harmonikusan dolgozott, semmi félnivalóm nem volt. Kedvesek és türelmesek…

G. Ferenc 77 éves nyugdíjas; okl.villamosmérnök

Dr. Vécsey Zsombor és Csongrádi Renáta részére Tisztelt doktor úr és Renike! A sors szeszélye folytán - valamint a recepciós lányok döntésének következtében - Önökhöz kerültem az alsó fogsorom implantátumos beültetésének elvégzésére. Ezúton szeretném MEGKÖSZÖNNI munkájukat. Udvarias, precíz, összehangolt tevékenységükkel nagy szimpátiát váltottak ki belőlem - amikor szükséges volt mindig örömmel mentem a kezelésekre. A…

Fájdalommentes beavatkozások – a fogbeültetés Miért ítéli meg fájdalommentesnek az implantációs beavatkozásokat a páciensek 95%-a? Az implantológiai orvostudomány és a technológia az elmúlt években sosem látott fejlődésen ment keresztül, ami azért jó hír Önnek, mert az idők kezdetétől még sohasem volt kíméletesebb lehetősége hiányzó fogainak pótlására fogászati implantátumokkal, mint amilyen ma van. Szájsebészet, implantátum beültetés Budapesten Az új és innovatív implantációs megoldások bevezetése csökkentette az…

Bővebben

Sokan azt gondolják jól mosnak fogat, de annak ellenére, hogy fogmosás mellett még fogselymet is használnak a fogorvosnál mégis meglepetés éri őket: fogszuvasodás, irritáció, ínygyulladás és még sorolhatnánk.     Mire ügyeljünk fogmosáskor? Mindig fontos, hogy visszatérjünk az alapokhoz, és meggyőződjünk róla, hogy megfelelő technikával mosunk fogat. Van egy fontos része a szájnak, amit sokan átugranak fogmosás közben. Ez a terület a fogak belső része,…

Bővebben

Súlyosan sérült fog, fogszuvasodás, vagy gyulladás esetén sokszor a gyökérkezelés jelenti a megoldást. Ilyenkor foghúzás helyett a gyökércsatornák kezelése által megmenthető egy fog. Mikor van szükség gyökérkezelésre? A fog belsejében lágy szövet, a pulpa található, ami idegeket és ereket tartalmaz, ami táplálja a fogakat. Sajnos ez a következő esetekben megfertőződhet: Mély fogszuvasodás miatt Ha egy fogat többször kezelnek, az megzavarhatja a belső szöveteket Megrepedt, vagy…

Bővebben

Az Ön véleménye számunkra nagyon fontos. Segítene még jobbá tenni a Móricz Dentalt?

Tiszteljen meg azzal, hogy ránk szán 5 percet az értékes idejéből, és megosztja velünk azt, hogy véleménye szerint hogyan emelhetjük még magasabb szintre pácienseink elégedettségét.

Kérjük, kattintson erre az e-mail címre info@moriczdental.hu és ossza meg velünk saját szavaival azt, amit elvár egy Ön számára ideálisnak tartott fogászati rendelőtől.

...hogy egy mosollyal több legyen!

Kérdezzen és mi válaszolunk!
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Néhány fontos kérdés, amelyről örülnénk, ha megosztaná velünk véleményét:

Ön hogyan keres fogászati rendelőt, ha jelenlenleg nincs fogorvosa vagy van, de nem elégedett annak szolgáltatási színvonalával?

Milyen szempontokat mérlegel, ha egy fogászati rendelőről kell döntést hoznia:

  • A fogászati rendelőben elérhető árak
  • A fogászati rendelőben dolgozó fogorvosok szakmai felkészültsége
  • A fogászati rendelő elhelyezkedése és megközelíthetősége
  • A fogászati rendelő felszereltsége és hangulata
  • A fogászati rendelőben dolgozó munkatársak kedvessége és empátiája
  • A szolgáltatások teljeskörűsége (tehát az, hogy Ön olyan fogászati rendelőt keres, amelyben minden korszerű diagnosztikai és fogászati szolgáltatást egy helyen vehet igénybe)
  • A felhasznált fogászati alapanyagok minősége
  • A jól szervezett munka és a rövid várakozási idő

Mit tehet még Önért egy fogászati rendelő, hogy annak visszatérő és hűséges páciense legyen hosszú éveken keresztül