Online bejelentkezés

A gyors online jelentkezéshez töltse ki űrlapunkat!

Milyen fogászati kezelések érdeklik Önt? Válasszon:

Nézze meg virtuálisan rendelőnket!

Járjon körbe a Móricz Dentálban a 3D technológia segítségével!

A séta indítása
Nézze meg virtuálisan rendelőnket!

Dentálhigiénia, fogkozmetika

A dentálhigiénia azokat a kezeléseket foglalja magában, melyek a fertőzés elkerülésére irányuló tisztaságot teszik lehetővé a szájüregben. A dentálhigiénia körébe tartozó kezeléseket végezheti fogorvos, illetve dentálhigiénikus.

Konzultáció dentál higiénia kép

A dentálhigiénia tárgykörébe általában fogászati megelőző kezelések, valamint a fogkozmetikai kezelések tartoznak. Ilyen például a fogkőeltávolítás, fogtisztítás, íny- és tasakkezelés. Ezen felül a dentálhigiénia feladata az egészségnevelő törekvés, mely során megtanítja a pácienseknek a helyes fogápolás technológiáját, és egyénre szabott tanácsokkal látja el őket.

A dentálhigiénia ma már minden fogászati kezelés részét képezi, a dentálhigiénikus, aki tulajdonképpen a fogorvossal együttműködő szakképzett asszisztens, elengedhetetlen tagja egy korszerű fogászati rendelő csapatának.


Dentálhigiénia kezelések rövid összefoglalása

Ultrahangos fogkőeltávolítás

A dentálhigiénia fontos feladata a fogkőeltávolítás, mely szinte minden fogászati beavatkozás első lépése, amennyiben erre szükség van. A dentálhigiénia kezelések elsődleges célja a fertőzés megelőzésére végzett speciális tisztítás a szájüregben, a fogkő megléte ezt a célt gátolja, ezért van szükség a dentálhigiénia területén belül a fogkő eltávolítására.

Homokfúvás kép

A kezelés során az ultrahangos készülék leválasztja a fogfelszínről a lerakódott lepedéket, elszíneződéseket és fogkövet, miközben vízzel mossa, hűti a fogakat. A fogkőképződés mennyisége egyénileg eltérő, ezért az orvosaink által javasolt időközönként célszerű megismételni a kezelést. A fogkőeltávolítás általában félévenként időszerű, így egybeesik az egyébként is szükséges féléves fogászati kontroll időpontjával. Mivel a dentálhigiénia feladatkörébe az egészségnevelés is beletartozik, ezért a fogkőeltávolítás után a dentálhigiénikus tanácsokat ad a páciensnek arra vonatkozólag, hogyan érdemes az otthoni fogtisztítást végezni annak érdekében, hogy a fogkő kialakulását valamilyen mértékben meg lehessen előzni.

Fogtisztítás, polírozás

A dentálhigiénia kezelések feladatkörébe tartozik a fogtisztítás és a polírozás, mely révén a dentálhigiénia képes megteremteni a megfelelő szájhigiénia alapjait. Teljesen sima, tiszta fogfelszínen kisebb eséllyel képződik fogkő, így a helyes fogápolási szokások kialakításával és betartásával meggátolhatjuk a fogkövek ismételt lerakódását. Pontosan ez az oka annak, hogy a dentálhigiénia egyik legfontosabb feladata az egészségnevelés, a helyes szájápolási szokások ismertetése.

 

Intraorális homokfúvás

Az ízesített tisztító por a fogfelszín károsítása nélkül távolítja el a legmakacsabb szennyeződéseket, foglepedéket. Ez a kezelés szintén a dentálhigiénia területéhez tartozik. A kezelés során nagy nyomású vízsugárral történik a tisztítópor fogfelszínre való fújása. Ennek a dentálhigiénia kezelésnek elsődleges célja, hogy a nehezen hozzáférhető behúzódások és barázdák is teljes mértékben megtisztításra kerüljenek. Ez a dentálhigiénia kezelés, az intraorális homokfúvás kiegészítő kezelése lehet a fogkő eltávolításának, de alkalmas barázdazárás és fogfehérítés előtti tisztításra is.

 

Íny- és tasakkezelés

A dentálhigiénia kezelés utolsó fázisában fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő oldatokkal kerül az íny ecsetelésre, és a megtisztított tasakok is fertőtlenítésre kerülnek ezáltal. Az íny- és tasakkezelés nem csak a baktériumokat pusztítja el a tasakokban, de serkenti az esetleges sebgyógyulást, valamint visszaállítja a szervezet helyi védekező reakciójának egyensúlyát. Ebből következően, ez a dentálhigiénia kezelés egyes fogászati kezelések utolsó mozzanata is lehet.

Fogínysorvadás, fogágybetegségek kezelése parodontológus szakember segítségével kép

Szájhigiéniás tanácsadás

A fogászati kezelések mindegyike rendezett íny állapotok jelenlétét tételezi fel. A legkisebb ínygyulladás is veszélyezteti és kudarcra ítélheti a precíz beavatkozásokat. Éppen ezért nagyon fontos bármilyen fogorvosi beavatkozás előtt a megfelelő dentálhigiénia kezelés.

Az ínygyulladásnak egészség- és fogkárosító hatása is van (pl. gócbetegségek, koraszülés, szívbetegségek, fogágy-betegség). A dentálhigiénia legfontosabb célja a megelőzés és a szájhigiéniás tanácsadás, hogy ezek az állapotok ne alakuljanak ki.

Ezért a dentálhigiénia, a komplett professzionális fogtisztítással helyreállított szájhigiénia megőrzése fontos feladat, ez különböző dentálhigiénia kezelésekkel kezelésekkel – fogkőeltávolítás, fogtisztítás, íny- és tasakkezelés – elérhető és fenntartható.

A dentálhigiénia céljában, a rendelőnkben dolgozó szájhigiénikusok segítenek fog-és szájápolási tanácsadással.

A dentálhigiénia kezelés során felhívják pácienseink figyelmét a kritikus területek tisztítására és bemutatják, elmagyarázzák a professzionális szájhigiénia módszereit, eszközeit (pl. fogselyem, fogköz-tisztító kefe, elektromos fogkefe, szájzuhany, plakkfestő tabletta).

 

Fogfehérítés

Megjelenésünket, ápoltságunkat nagymértékben meghatározza arcunk és befolyásolja mosolyunk. A jó megjelenés fontos része a mosoly mögött rejlő fogsorunk. Az egészséges fogazat egyrészt ép, vagy esztétikusan helyreállított fogakat jelent, másrészt napjainkban egyre inkább előtérbe kerülnek a fiatalos külsőt kölcsönző hófehér fogak.

A fogfehérítés ugyan egy esztétikai eljárás, ennek ellenére a dentálhigiénia kezelések területéhez tartozik, hiszen a fehér fogak nem csak esztétika, de egészség szempontjából is igen fontosak.

A fogfehérítés dentálhigiénia kezelés, melyet a dentálhigiénikus végez. Ez a dentálhigiénia területéhez tartozó kezelés egyáltalán semmilyen fájdalommal nem jár, olykor, rövid időre, kicsit érzékennyé válik az íny, de az sem fájdalmas, tehát helyi érzéstelenítést sem követel a kezelés.

A dentálhigiénia területéhez tartozó, fogorvosi felügyelet mellett végzett fogfehérítésnek semmilyen káros mellékhatása nincs, a fogzománc felületét nem károsítja.

Az USA-ban már több évtizede alkalmazzák sikeresen a különféle fogfehérítési, dentálhigiénia kezelési eljárásokat. Az utóbbi években, hazánkban is megnövekedett az igény a világosabb fogak, és ezáltal a szebb mosoly iránt.

 

Fogékszer

A dentálhigiénia, illetve a fogkozmetika területéhez tartozik a fogékszer, mely különböző színben, méretben, formában választható, kis csiszolt Swarovski kristály, drágakő, amelyet speciális ragasztási technikával rögzítünk a fogak felszínére. A fogékszer felhelyezése mindössze pár percet vesz igénybe. A felhelyezés során a fogak anyaga NEM sérül. Eltávolítása könnyen, a fogzománc sérülése nélkül megoldható. A fogékszer felhelyezése teljesen fájdalommentes, és akár egy évig is fennmaradhat a fog felületén.

Fogékszer kép

Az eltávolítás után nem marad nyoma, olykor magától is leesik, ha már régóta van használatban. A fogékszer felhelyezése előtt érdemes dentálhigiénia kezelést kérni, speciális fogtisztítást vagy fogfehérítést, hiszen egy gyönyörűen tiszta és fehér fog felületén sokkal szebben mutat a fogékszer.

2017. június 19.Móricz Dental

Kérjen időpontot egy személyes konzultációra szakorvosunkhoz!

vagy adja meg a telefonszámát és mi örömmel visszahívjuk Önt
+36 1 3611 222

+36 1 3611 222

Vélemények a Móricz Dentalról

Gaál Zoltán építésvezető

Én sajnos nem vagyok az a fegyelmezetten fogorvoshoz járó páciens, és ez meg is látszik a fogaimon. Na ezt mindenképpen szerettem volna elkerülni a fiámnál, így az első gyanús tünetnél már elvittem fogorvoshoz. Sajnos a fiam látta rajtam, hogy nem ez a kedvenc helyem, de amikor beültünk a Szolnoki doktornőhöz, akkor már rá figyelt. Az…

Gere Mónika banki előadó

Szolnoki doktornőt mindenképpen ajánlani tudom, mert a mi gyerekünkkel olyan ügyesen bánt, hogy a tisztítás alatt a fiam szó nélkül csinálta, amit kért egy kis rábeszéléssel. Ismerve a fiamat sokkal rosszabbra számítottam. Azóta, ha a fiam nem akar fogat mosni este, mert azt sajnos nem kedvelte meg, akkor csak emlékeztetem, hogy mit mondott a fogmosásról…

Kósa Éva eladó

A kislányom fájlalta fogát így az ismerőseimtől tudakozódtam, hogy tudnak-e egy jó fogorvost. Így kaptam meg Dr. Szolnoki Szilvia elérhetőségét, akiben nem csalódtam. Sajnos a kislányomnak tejfog szuvasodása volt és kezelni is kellett. Nem úsztuk meg sírás nélkül, de a Doktornő a végére megnyugtatta a lányomat. Azóta sokkal szorgalmasabban mossuk a fogát, hogy többé ne…

Súlyosan sérült fog, fogszuvasodás, vagy gyulladás esetén sokszor a gyökérkezelés jelenti a megoldást. Ilyenkor foghúzás helyett a gyökércsatornák kezelése által megmenthető egy fog. Mikor van szükség gyökérkezelésre? A fog belsejében lágy szövet, a pulpa található, ami idegeket és ereket tartalmaz, ami táplálja a fogakat. Sajnos ez a következő esetekben megfertőződhet: Mély fogszuvasodás miatt Ha egy fogat többször kezelnek, az megzavarhatja a belső szöveteket Megrepedt, vagy…

Bővebben

A fogköztisztítók (például a fogselyem, fogközkefe) használata, központi szerepet játszik az íny és a fogak tisztítása során. Naponta egyszer a fogmosás mellett ajánlott a fogköztisztítás is, így még kisebb az esélye annak, hogy fogszuvasodás vagy ínybetegség alakuljon ki. A fogselyem, és a fogköztisztító kefe használata segít megakadályozni vagy mérsékelni a fogkő kialakulását, ami nagy ellenségünk a fogszuvasodás elleni harcban. A fogkő olyan baktériumokat tartalmaz, amelyek…

Bővebben

Jelenleg a fogászati implantátumok beültetése a leghatásosabb megoldás a hiányzó fogak pótlására. A fogászati implantológia területén magas hosszútávú sikerességi mutatók figyelhetők meg; átlagosan az esetek 97%-ában az implantátum hosszú évtizedeken át ellátja a feladatát. A fogászati implantológia az egyetlen megbízható megoldás, amely: Biztosítja, támasztja a környező fogakat Segíti a természetes csontképződést Helyreállítja a beteg mosolyát és önbizalmát Helyreállítja a rágóképességet Kétségtelen, hogy a civilizáció története…

Bővebben

Az Ön véleménye számunkra nagyon fontos. Segítene még jobbá tenni a Móricz Dentalt?

Tiszteljen meg azzal, hogy ránk szán 5 percet az értékes idejéből, és megosztja velünk azt, hogy véleménye szerint hogyan emelhetjük még magasabb szintre pácienseink elégedettségét.

Kérjük, kattintson erre az e-mail címre info@moriczdental.hu és ossza meg velünk saját szavaival azt, amit elvár egy Ön számára ideálisnak tartott fogászati rendelőtől.

...hogy egy mosollyal több legyen!

Kérdezzen és mi válaszolunk!
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Néhány fontos kérdés, amelyről örülnénk, ha megosztaná velünk véleményét:

Ön hogyan keres fogászati rendelőt, ha jelenlenleg nincs fogorvosa vagy van, de nem elégedett annak szolgáltatási színvonalával?

Milyen szempontokat mérlegel, ha egy fogászati rendelőről kell döntést hoznia:

  • A fogászati rendelőben elérhető árak
  • A fogászati rendelőben dolgozó fogorvosok szakmai felkészültsége
  • A fogászati rendelő elhelyezkedése és megközelíthetősége
  • A fogászati rendelő felszereltsége és hangulata
  • A fogászati rendelőben dolgozó munkatársak kedvessége és empátiája
  • A szolgáltatások teljeskörűsége (tehát az, hogy Ön olyan fogászati rendelőt keres, amelyben minden korszerű diagnosztikai és fogászati szolgáltatást egy helyen vehet igénybe)
  • A felhasznált fogászati alapanyagok minősége
  • A jól szervezett munka és a rövid várakozási idő

Mit tehet még Önért egy fogászati rendelő, hogy annak visszatérő és hűséges páciense legyen hosszú éveken keresztül