Online bejelentkezés

A gyors online jelentkezéshez töltse ki űrlapunkat!

Milyen fogászati kezelések érdeklik Önt? Válasszon:

Nézze meg virtuálisan rendelőnket!

Járjon körbe a Móricz Dentálban a 3D technológia segítségével!

A séta indítása
Nézze meg virtuálisan rendelőnket!

A fogfehérítés története

2015. május 15.

Az emberek mindig arra vágytak, hogy megjelenésük kellemes benyomást keltsen, egészséget sugározzon, és ehhez a fehér és egészséges fogazat nagymértékben hozzájárul, ám régebben a fogfehérítés korlátozott lehetőségekkel rendelkezett, az erőfeszítések nem mindig vezettek eredményre.

A fogfehérítés története
Fogfehérítés

Már az ókori rómaiakat is foglalkoztatta a fogfehérítés, hiszen a szép és fehér fogak gazdagságot, jómódot tükröztek. Különböző fogfehérítő eljárásokat próbáltak kialakítani, ilyen volt az őrölt tajtékkő, borecet, szóda és hamu keverékéből készült fogfehérítő krém. A középkorban abrazív (polírozó) fehérítő porokat készítettek kagylóból és üvegből. A XIV. században Guy de Chauliac szintén létrehozott egy kenőcsöt, ami mézből, felmelegített sóból, és egy kevés ecetből állt. A későbbi századokban a zomác reszelésével, felsértésével és savval próbáltak eredményeket elérni, de ezeknek súlyos következményei voltak a fogak egészségére nézve. Ebben az időszakban, Európában vízzel kevert gyöngyházport is használtak a fogak fehérítésére.

Az első fogfehérítő eljárás, mely már hatékonynak volt mondható, tehát szemmel látható színkülönbség történt, az másfél évszázaddal ezelőtt került használatba. Igen népszerű volt, a fent említett okok miatt, a fogfehérítés, pedig azt érdemes tudni, hogy akkoriban még nem voltak teljesen veszélytelenek a fehérítő anyagok, valamint az eljárás is igen hosszadalmas volt, és élő fog esetében nem volt alkalmazható.

Hozzávetőlegesen száz évvel ezelőtt került használatba egy éter-peroxid alapú szájöblítő módszer, mely sikeres fogfehérítés eljárás volt. Az éter-peroxid szájöblítést kizárólag szakorvosi felügyelet mellett lehetett végezni, és az eredményesség érdekében több egymás utáni kezelést igényelt.

A múlt század közepére fejlődött olyan szintre a fogfehérítés, hogy elkezdték használni a hidrogén-peroxidot és ekkor már élő fog fehérítése is lehetségessé vált.

Fél évszázaddal ezelőtt Klusmier kifejlesztette és bevezette a sínes fogfehérítés technológiát, ám majdnem harminc évnek kellett eltelnie, hogy a módszer elfogadottá váljon. Ekkor már a hidrogén-peroxid anyagot felváltotta a karbamid-peroxid, ami nagyobb stabilitást nyújtott kémiailag a sínes kezeléshez.

A jelenleg elérhető fogfehérítés technológiák közül a leghatékonyabb a Beyond fogfehérítés, mely a lehető legkíméletesebben a legnagyobb hatást képes elérni. A Móricz Dental fogászati centrumban éppen ezért ezt a technológiát alkalmazzuk, mivel számunkra a páciens megelégedettsége a legfontosabb.

2017. szeptember 18.Móricz Dental

Vélemények a Móricz Dentalról

Gaál Zoltán építésvezető

Én sajnos nem vagyok az a fegyelmezetten fogorvoshoz járó páciens, és ez meg is látszik a fogaimon. Na ezt mindenképpen szerettem volna elkerülni a fiámnál, így az első gyanús tünetnél már elvittem fogorvoshoz. Sajnos a fiam látta rajtam, hogy nem ez a kedvenc helyem, de amikor beültünk a Szolnoki doktornőhöz, akkor már rá figyelt. Az…

Fenyvessy Árpád 59 éves agronómus

Bölcsességfogaim sajnos csak későn kezdtek előbújni, a szűk hely miatt nagy fájdalmat okozott, ahogy nyomta a fogsoromat és felszakította az ínyemet. Mivel nemrég elköltöztem, interneten kerestem fogorvost. A fog kihúzása, bizonyult a lehető legjobb megoldásnak. A légkör a közel sem kellemes esemény dacára végig oldott volt. Az egyik gyökér kampós vége némi bonyodalmat jelentett, ugyanakkor…

Kósa Éva eladó

A kislányom fájlalta fogát így az ismerőseimtől tudakozódtam, hogy tudnak-e egy jó fogorvost. Így kaptam meg Dr. Szolnoki Szilvia elérhetőségét, akiben nem csalódtam. Sajnos a kislányomnak tejfog szuvasodása volt és kezelni is kellett. Nem úsztuk meg sírás nélkül, de a Doktornő a végére megnyugtatta a lányomat. Azóta sokkal szorgalmasabban mossuk a fogát, hogy többé ne…

Szakmai beszámolók

Jelenleg a fogászati implantátumok beültetése a leghatásosabb megoldás a hiányzó fogak pótlására. A fogászati implantológia területén magas hosszútávú sikerességi mutatók figyelhetők meg; átlagosan az esetek 97%-ában az implantátum hosszú évtizedeken át ellátja a feladatát. A fogászati implantológia az egyetlen megbízható megoldás, amely: Biztosítja, támasztja a környező fogakat Segíti a természetes csontképződést Helyreállítja a beteg mosolyát és önbizalmát Helyreállítja a rágóképességet Kétségtelen, hogy a civilizáció története…

Bővebben

Charles Darwin az elsők között volt, akik a mosolyban rejlő erőt vizsgálták. Megállapította, hogy a mosolygás univerzális, ellentétben más fizikai megnyilvánulásokkal, mint a testbeszéd, vagy…

Bővebben

7 hasznos tipp a helyben tartó készülékek ápolásához A legtöbb ember soha nem töltene el több napot fogmosás nélkül. Mégis, ha a fogszabályozás utáni helyben tartó készülékről van szó képesek hosszabb ideig halogatni ezeknek az eszközöknek a tisztítását. (Fogszabályozás után általában egy úgynevezett retenciós készüléket kell hordani, ami segít helyükön tartani a fogakat. A fogszabályozás utáni készülék lehet sín illetve lemez, ezt a fogszabályozó fogorvos határozza meg. Bár…

Bővebben

Az Ön véleménye számunkra nagyon fontos. Segítene még jobbá tenni a Móricz Dentalt?

Tiszteljen meg azzal, hogy ránk szán 5 percet az értékes idejéből, és megosztja velünk azt, hogy véleménye szerint hogyan emelhetjük még magasabb szintre pácienseink elégedettségét.

Kérjük, kattintson erre az e-mail címre info@moriczdental.hu és ossza meg velünk saját szavaival azt, amit elvár egy Ön számára ideálisnak tartott fogászati rendelőtől.

...hogy egy mosollyal több legyen!

Kérdezzen és mi válaszolunk!
  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Néhány fontos kérdés, amelyről örülnénk, ha megosztaná velünk véleményét:

Ön hogyan keres fogászati rendelőt, ha jelenlenleg nincs fogorvosa vagy van, de nem elégedett annak szolgáltatási színvonalával?

Milyen szempontokat mérlegel, ha egy fogászati rendelőről kell döntést hoznia:

  • A fogászati rendelőben elérhető árak
  • A fogászati rendelőben dolgozó fogorvosok szakmai felkészültsége
  • A fogászati rendelő elhelyezkedése és megközelíthetősége
  • A fogászati rendelő felszereltsége és hangulata
  • A fogászati rendelőben dolgozó munkatársak kedvessége és empátiája
  • A szolgáltatások teljeskörűsége (tehát az, hogy Ön olyan fogászati rendelőt keres, amelyben minden korszerű diagnosztikai és fogászati szolgáltatást egy helyen vehet igénybe)
  • A felhasznált fogászati alapanyagok minősége
  • A jól szervezett munka és a rövid várakozási idő

Mit tehet még Önért egy fogászati rendelő, hogy annak visszatérő és hűséges páciense legyen hosszú éveken keresztül